Ikväll lyssnar jag på den här.



U boat.

Igår var jag, lisa och Lina på debasers uteservering i slussen. En underbar kväll och så nödvändig känner jag såhär dagen efter. Människor som gör en glad är nog det bästa som finns. Idag har jag gått på sumpan i solen, druckit kaffe och tittat på folk i tornparken. Imorgon är det valborg och då blir det middag följt av utgång.
Jag ska ta med mig min riktiga kamera då också, så ni slipper att bara få se instagram bilder hehe. Juste, det är bara 7 veckor till hultan! Längtar mig helt tokig.


Fragile.

Ibland inser man att vissa grejer aldrig kommer fungera. Att gammal vänskap inte kan lappa ihop problem, bara för man alltid varit vänner. Det behövs vilja, två människor som kan erkänna fel och uppskatta det goda i varandra. Att ge och att ta. På samma vilkor. Och igår fick jag ännu en gång lära mig att det kommer aldrig att bli som förr. Vi kanske kommer kunna vara ytliga vänner och prata gamla minnen. Men det kommer aldrig bli som förr. Hellre det än att bli sårad och bortvald.

Jag hade iallafall en underbar kväll hos min farmor igår. Hon bjöd på vin och grekiska köttfärsbiffar. Vi skrattade, tittade på farfars gamla slipsar och pratade om fina minnen. Vid 8 tiden gick jag med pappa och hans tjej till puben för att se bajen matchen. Tre öl, en vinst och en taxi senare var vi på medis. Tog den första uteserveringsölen för i år och väntade in att några kompisar skulle komma till 54. Så det blev en drink och jag insåg att människor kan äta upp sig själva innefrån för att det är så självupptagna. Blev arg, kramade pappa hejdå och gick götgatsbacken upp men en fin vän istället. Så jag hade ändå en väldigt kul kväll tillslut.


<3

Möblerar om lite här på bloggen, är dock inte alls klart så invänta ett bra resultat om någon dag när jag har tid. Idag ska jag till älskade farmor som fyller 71 år och äta middag. Sen blir det nog någon slags öl på söder, kanske med vänner eller med pappa. Det får vi se. Men man måste ju fira att det är sol och långhelg.


Senaste dagarna:


1. Promenerad, suttit vid vattnet och funderat mycket över livet. 2. Gått på kursen/kaffe/converse.


3. Bott i min ramones tröja. 4. Haft fet eyeliner och ljusrött hår. Nu är det nyfärgat igen dock.


5. Igår firade vid Issa som blev 21 år. Bål, vin, tacos och mina fina tjejer. 6. Ballkonghäng.


,

Florence + the machine - cosmic love (unplugged)


Jack White - Sixteen Saltines.



Irish.

Han berättar om en man som läser en bok på puben varje dag. Jag lyssnar med ena örat, men tänker mest på hans ljuvliga dialekt. Den irlänska dialekten. Han bjuder på en cigarett precis som man gör i england. Skakar ut en igenom högra sidan av paketet och jag struntar fullständigt i att jag precis rökte och tar emot en ändå.

Det är läskigt att han gör mig så jäkla nervös. I vanliga fall har jag kontroll, men nu har jag inte ens chans att försöka förutsäga mitt egna beteende. Fjärilarna i magen säger iallafall att jag måste få honom.

Lite bilder på fina saker.

1. Hittade en bild på mig och farfar från sommaren 1993. 2. Fixade rosa naglar. 3. Fick ett par nya skor av min bästa pappa. 4. Hittade blåsippor när jag var ute och powerwalkade häromdagen. Elin_Stromberg@Instagram


Hm.

Ätit laxpasta, druckit vin, kollat på new girl och pratat sönder hjärtat. Bartendern smsar och vill kyssa mig. Men jag ber han vänta till imorgon. Hm. Jag vill träffa den engelska bartendern istället. Tror jag ska göra det imorgon. Helvete vad jag låter dryg med mina i landsproblem. Tatuerad snygg bartender vs brittisk brunögd bartender. Kan man äta kakan och ha den kvar? Ja det är ungefär vad min vinhjärna/hjärta tänker på.


Game of thrones.

Jag gillar onsdagar för då är det är elin dagen. Då jag promenerar bort hjärnan för att sedan bada och krypa ner i sängen och kolla på game of thrones. Det är den bästa serien som typ någonsin har gått på tv och ni måste bara se den. Jag sätter till och med mobilen på ljudlöst under tiden den går. Så titta på den ni med!


Livet.


Ni som läst min blogg ett tag vet väl om att jag ibland har ett svart moln över mig? Just precis så är det nu. Men jag försöker göra det bästa av situationen. Tex. gick mitt nya jobb åt helvetet, oseriöst företag och jag förstår inte varför dem förskönade hela arbetsplatsen. Jag grät liksom när jag gick därifrån och så jävla känslig är jag faktiskt inte. Kan inte gå in på detaljer, men det var väldigt obehaglig iallafall. Imorgon ska jag på en annan arbetsinterljuv dock, hoppas jag har mer tur den här gången. Känns som det är på tiden.

I lördags hade jag iallafall jättekul och jag har tydligen missat att min bartender har tatuerade armar, typ sleves. Sexigt. Vi såg lilla sällskapet och dansade sönder till mayka & mash up international. Annars fortsätter jag bara att leva, vill bara ha helg egentligen för kursen jag går är bajstråkig den här veckan.


.

Försöker lära mig det här med instagram, går väl sådär med min dåliga kamera på mobilen.



Kaos.

Efter en katastrof vecka gör jag slut med livet och beger mig ut i natten. Ska dansa, ragga på bartendern, 
se mash up international och dricka för många rom&cola. Ja, jag ska berätta vad som har hänt för er också.

Juste, har gått och skaffat instagram: elin_stromberg

.

Florence + the machine & Josh homme - Jacksson.





-


Det mest använda ordet idag?
Skevt.
Vem skällde du senast på? På min lillebror när han la min mobil i microvågsugnen. 
Vad gör dig lycklig? Mina vänner och familj.
Vad beställer du på krogen? Öl eller Rom&Cola.
Hur många barn vill du ha i framtiden? 3st som ska heta Liam, Lacey & Lua.
När fyller du år? 19 november.
Senaste konserten du var på? The Hives på debaser.
Favoritlåt just nu? First aid kit - emmy lou
Vad brukar du göra när du är uttråkad? Sova, äta och läsa bloggar.
När vaknade du imorse? Kvart i 7 för att gå till jobbet.
Vad lyssnar du på just nu? Kent - 999
Vem pratade du senast med? Min mamma.
Favoritprogram? Game of thrones (SE DEN)
Bästa ordet? Skevt.
Är du ironisk? Hehe, alltid.
Favoritskor? Kilklackar i alla dess sorter och converse.
Helgens planer? Sova ut, promenera, äta tapas och ragga på den engelska bartendern.

Hejdå farfar.

Satt på fyran, åkte över västerbron som så många gånger tidigare. Men idag var himlen extra grå och högalidskyrkan var vacker, men så sorligt stor över hornstullhusen. Sorgen satt liksom i halsen redan
imorse när jag vaknade. Dagen man varit nervös inför och dagen då man skulle inse att han var helt borta.

Sist jag var i högalidskyrkan var ungefär tjugo år sedan, på min dopdag. Och nu var jag där för att säga hejdå till farfar. Vi satt på första bänken, med släkten bakom mig och med så mycket tårar i ögonen att det gjorde ont. Jag lyssnade knappt på prästen, psalmerna eller sången. Bara på jazzlåten och mina egna tankar. Värst av allt var nog när jag skulle lägga blommorna på kistan och säga hejdå. Det gjorde ondast av allt.

Med saltiga kinder och kramar av släkten var allt över. Sorgen böts ut med lättnad och nu är det helt okej. Farfar kommer alltid leva vidare i mitt hjärta och imorgon är det en ny dag. Och då börjar jag mitt nya jobb.


Holiday.

I fredags åkte jag på middag hemma hos min pappas flickväns familj. Åt god mat, drack rödvin och hamnade tillslut på southside. Vi drack strongbow, grät lite över farfar, höll varandra i händerna och satt kvar efter stängning med den söta engelsmannen. Vid två tiden var vi hemma runt det röda köksbordet igen, lyssnade på thåström och pratade tills klockan blev fem på morgonen. Insåg ännu en gång vilken fin familj jag har.

I lördags vaknade jag på söder, åt äggmackor med pappa och tog mig hem för att äta påskmiddag med mamma. Sov någon timme innan jag åkte till Malin för att bada jacuzzi, dricka champange och äta kladdkaka. Så härligt.

Och igår var det dags att hälsa på södermalm igen, denna gång hemma hos farmor för att äta middag med min farbror och faster som är hemma i Sverige. Åt den godaste maten jag ätit på länge, fick självklart matkoma och skrattade med min familj. Sen mötte jag upp Lisa för att ta en strongbow på southside igen. Alla bakom baren log åt mig tills jag insåg att britten var påväg dit, men vi han bara säga hej för sen skulle vi åka hem. Han är allt bra söt, så det kommer nog fler gånger. En fullspäckad långhelg och idag ska jag på brunch.

Imorgon är farfars begravning också <3

Two lost souls, swimming in a fishbowl.

"You're gorgeous tonight, love" säger han och berättar hur han har tittat på mig i över ett år nu. Men aldrig vågat fråga om mitt nummer. En brittisk bartender med chokladbrunt hår och djupa ögon som jag har sett tusen gånger men aldrig sett ordentligt. Så vi satt kvar efter stängning, drack strongbow och han fick mig att skratta sådär hjärtligt ifrån magen. Jag vet inte om det var hans ögon, den engelska dialekten eller charmen som gjorde det. Men nu har vi iallafall bytt nummer. Vet inte vad det är med mig och bartenders, hehe.

Lovely.

Älskade långhelg. Vaknade av mig själv vid 8 tiden, ringde viktiga samtal och sa upp mig ifrån kursen jag gick. Åt frukost och gick på långpromenad runt sjöarna. Duscha, lunch och åkte till farmor för att hälsa på min faster som kom till Sverige inatt. Vi drack kaffe, pratade om livet och hjälpte farmor med alla papper efter farfars död. Jag förstår inte hur det kan vara så dyrt att dö, folk skojar inte när de pratar om att spara pengar till sin egen begravning. Det är helt sinnesjukt. Nu har jag iallafall fått i mig lite middag och ska snart iväg på vin & jacuzzi kväll. Hur ofta gör man sånt en torsdagkväll liksom? Underbart.

En bild på frullen och en på jättefina rosor som mamma gav mig igår som grattis till jobbet.

Bankrobber.

Idag ska jag på min andra interljuv och om det går bra börjar jag jobba heltid på onsdag. Fucking underbart.
UPDATE: Jag fick jobbet, 3 veckors provtid bara, men det ska jag fixa!


Blickar som känns.

Vi står vid ett bord, fortfarande smått i extas och pratar om spelningen. Det kommer fram en kille och hälsar. Rätt söt, men berättelsen om hans liv är inget som väcker mitt intresse. Försöker låtsas lyssna,
tar en klunk rom&cola och kan inte låta bli att känna att någon tittar på mig. Men jag ser ingen. Tills människorna framför mig flyttar sig och jag möter hans blick bakom baren. Då får jag det finaste leendet jag sett på länge och kan inte låta bli att le tillbaka, tills jag börjar skratta åt att killen brevid mig fortfarande pratar om sig själv. Utan att ha märkt mitt ointresse över huvudtaget. Det slutade iallafall
med att jag dissade killen, flirtade lite i baren, fick en hälfen rom & hälften cola, dansade och åkte hem.

När jag vaknade i söndags så har jag fått ett sms ifrån bartendern "Du är fin"
och det behöver faktiskt inte vara så mycket mer komplicerat än så.


The Hives

Igår var jag nog på en av mina top tio bästa konserter. The Hives på ett fullt debaser, tre öl senare och ett sug efter att höra gitarrer live. Jag har sett dom förut, men igår var de fan mycket bättre än sist. Kanske var det för dom har försvunnit från scen ett tag och fått nya krafter. Ett gammalt band har återigen vunnit tillbaka mitt hjärta då deras nya låtar var riktigt bra. Fast inget slog ju walk idiot walk, tick tick boom och two-timing touch and broken bones. Dans, skrik och en trummpinne rikare var det slut, men efter två extra nummer gjorde det ingeting. För dom hade gett oss allt och lite till. Här är några bilder jag tog igår:


RSS 2.0