Ready to go.

En lagom dramatisk bild på hur jag kommer se ut ikväll. (Ta det inte så seriöst och gott nytt år!!)

Ibland är jag allt bra rolig. Men snygg kommer jag vara.

Hej! Nu ska jag leka modeblogg, hehehe. Är så övertrött att jag tillochmed klippte ihop ett litet kollage med min nyårsoutfit. Som ni ser är det inga paljetter, glitter, bling bling eller absurda färga. Ska bara köra en grov kolsvart ögonsotning till det som är på bilden nedanför. Enkelt och snyggt, sen får det gå hur som.

(ska vara sådär obehagligt modebloggig och säga vart allt kommer ifrån också, hehe i kursiv text) klänning: new look, kate moss läppstift: rimmel london, skor: new loook, väska: åhlens: halsband: vet ej.


Earl grey, fast på södermalm och inte i brighton.

Idag åkte jag till söder igen för min fina faster har kommit på sverigebesök. Vi böt julklappar, fick en ny victor & rolf flowerbomb, finaste klänningen med djup rygg och inbetweeners filmen. Att dricka te och prata om livet med henne är absolut en av de bästa sakerna jag vet. På torsdag kommer även min farbror chris hit. 


Dancing shoes

Imorse vaknade jag på södermalm utav ljudet från thåström i köket och lukten av kaffe med mjölk. Svepte täcket runt om mig, tassade ut i köket och satte mig i träsoffan. Pappa hade ställt sig och lagat janssons frestelse någon timma tidigare, så vi åt det och drack kaffe. En väldigt konstig kombination, men fint.

Igår åt vi god stek och hade paket öppning hemma hos min farmor & farfar. Alla fick så fina julklappar och jag fick äntligen mina oxblodsröda converse. Vid niotiden kramade vi dom hejdå, så földje jag med pappa och hans tjej till en sunkig söderpub. Konstigt folk, men väldigt hjärtligt folk. Två öl senare gick jag till debaser och mötte upp dom andra. Där drack jag rom och cola, dansade till grymma djs. En brown sugar kom fram till mig och sa "du dansar bra för att vara svensk", haha wtf men tack.



Antidote!

Julafton var mysig, fick massa fina saker och åt alldeless för mycket mat som vanligt. Nu är det dags för julafton nr 2 på söder med pappas släkt. Efter det ska jag till debaser medis och dansa fötterna av mig. Min första juldag på krogen faktiskt. Vi hörs väl om något dygn, har nämligen 3 till mini julaftonar att gå på.

Btw, Swedish house maffias nya låt är tammefan grym.


God jul från kasabian <3


Nam Nam.

Lyckan i att julskinkan står i ugnen just nu och att inom några timmar blir det årets första knäckebröd med skinka och senap. Ville bara dela med mig lite av denna händelse som är en av de bästa på hela julen.

2011 på ett fat.

Fem händelser som varit bra det här året?
1. Att vi äntligen fick en lägenhet som faktiskt var våran och att vi slapp ha kontakt med mammas ex.

2. Brightonresan i slutet på juli var så otroligt välbehövd. En av mina bästa resor, helt klart.


3. Peace and love festivalen, se the strokes och sedan hänga på landet i gävle en vecka.


4. Mitt jobb på af där jag bara hade en månads vikariat. Det var så otroligt lärorikt och jag insåg att jag är ju fan grym på vissa saker. Som att fota en hela avdelning och få foton publicerade av dom.


5. Sommaren. Uteserveringarna och mycket södermalm. Precis som förra sommaren fast utan kärlek.

Fem händelser som varit sämst det här året?
1. Första dagarna på året, låg i en hemsk influensan och har inte mått så dåligt på säkert tio år.
2. Att människor som har stått en så nära börjar försvinna pga endast envishet ifrån deras sida.
3. Se mamma brytas ner efter allt med tingsrätten om lägenheten. Men nu byggs vi alla upp igen.
4. Alla jobb som har älskat mig, men inte haft resurser att ha kvar mig.
5. Att jag varit väldigt ensam på både gott och ont. Men saknar hångel så oändligt mycket, haha.

Vad har du lärt dig i år?

Att man kan behöva vara ensam oavsätt vad alla säger. Visserligen kanske det inte är så kul att leva i typ celibat, men jag har blivit så mycket stabilare i mig själv. Att få hjärtat krossat, komma över det och hitta mig själv någonstans. Nu ska jag bara hitta någonannan och det kommer väl med tiden. Sen en till grej: ta ingen skit. Oavsätt ifall det är ifrån en nära vän eller en främling. Man måste säga ifrån. Och försök att bara umgås med sånna som får en att må bra. Det lönar sig i hjärtat, tro mig.



Blev året som du har tänkt dig?
Nja, trodde faktiskt att det skulle bli värre. Men det blev medelkul nivå hela året istället, så helt ok.


Vilka kläder har du använt mest?

Mycket färget, mycket rött, kavajer och strumbyxor. Tror jag har haft jeans 1 gång iår haha.

Vad har du mest lyssnat på för musik?
The Vaccines - Wetsuit
Bombay Bicycle club - Shuffle
The Cure - Inbetween the days
Florence + the machine - Shake it out
Foo Fighters - White limo



Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)

The walking dead (Ni måste se), alla skins avsnitten igen, greys anatomy och självklart krigsfilmer hehe.



Vilka människor har du hängt mest med år?

Mina bästa människor, sumpantjejerna och ja resten.

Vilka nya personer har du lärt känna i år?
Ganska många, mest ifrån peace and love faktiskt. Blandannat våra skånska pojkar som bodde granne med oss. Otto och Ludde, synd att man inte var 93a för fan vilka fina pojkar dem är. Bästa musiksmaken också.


Vad är det vackraste du fått i år?

Min nya olympus kamera och dianakameran såklart. Nu äger jag fem stycken lite finare kameror.

Vad är det bästa du har läst?
Boken om mig själv med Kajsa Grytt.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Min moster och jag blev gudmor åt lilla tindra.

Bästa köpet?
England resan. 800 kr för att shoppa, dricka godaste cidern och pussas med britter på svettiga dansgolv. Värt!


Vad spenderade du mest pengar på?

Cigaretter, kaffe och konserter. Helt ok.

Vad önskar du att du gjort mer?
Att jag skulle stannat kvar i brighton, men det skulle inte passat nu men ändå. Kan inte låta bli att tänka på det. Och sen kanske varit lite mer positiv i början av året, för allting lyckades bara dra ner mig totalt.

Favoritvideo i år?


Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
På dagen kom mormor och björn, paketöppning och sedan lagade vi mat. Hade pasta middag för tio personer hemma senare, hotshots och strongbow. Drog til debaser, där vi dansade fötterna onda, då åkte jag hem till pappa och pratade till natten blev morgon. Fin födelsedag och nu är jag äntligen tjugo år.

Listan snodde jag. Haha.


Precious time.

Iår har vi för första gången i hela mitt liv en plastgran. Det suger, dock har mamma köpt doftljus som luktar julgran. Ikväll ska jag dricka den traditionella julölen med mina finaste i sumpan, men innan ska jag och Malin ha linssoppelunch och äta hembakt bröd. I helgen börjar kaoset med stort k också, julen. Iallafall för oss skillsmässombarn som ska runt på ca. 5 olika julfiranden på några få dagar. Men är dock glad för att min faster och farbror kommer till Sverige på annandagen. Då ska vi fira mini brighton jul på söder!


Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)

Åh, vad jag hade roligt igår. Spelningen med The Vaccines var jättebra, bästa låten var all in white och dom har verkligen vuxit om man jämför spelningen i februari jag såg. Så vi dansade, sjöng med och drack öl. Efter spelningen hängde vi kvar i baren och då råkade ju självklart hela bandet hamna precis brevid oss. Så vi skålade med dom, tackade för en bra spelning och skrattade åt när det flockades små tjejer runt sångaren.

Sen var det mer dans, till alltifrån love will tear us apart, boys don't cry och gamla ramones låtar. Vi blev uppvaktade av en söt bartender också, med ett antal gratisshottar. Därav den brutala bakfyllan idag, men det var så värt det. Vi dansade till tre, då vi vinglade till tunnelbanan där då självklart bartendern kommer efter oss. Hamnade på fel linje på tunnelbanan, kastade oss av och stackars bartendern hann inte ens få ett nummer. Vi lär dock gå dit igen, så hoppet är väl inte helt ute för honom haha. Även fast han såg ledsen ut.

Nu: bakisäta, bakissova och på en 100 pers fest ikväll. Kaos.


Favorit i repris ikväll: The Vaccines på debaser.



Jag vill dansa till boys don't cry och vara 17 år.


En fråga om kärlek:

Hur kan man ge upp något som känns så oerhört starkt innan det ens har börjat?

A lack of understanding.

Jag bor i min ramones tröja. Har långa mörklila naglar. Äter mandariner. Dricker för mycket kaffe. Sorterar bilder som legat sen i september. Slår in julklappar. Längtar efter helgen. Ska se The Vaccines på fredag. Och ska gå på stor villa fest på lördag. Det kommer bli kaos, men förjävla kul antar jag. Helt ok va?


500 miles till enköping.

Med illamående ifrån igår i halsen åkte vi på roadtrip till Enköping idag. Lisas mamma hade glöggfest där ute, så vi fick se gården och testa på att rida på hästar. Jag är ingen hästmänniska, men upp på hästen var jag ändå. Cred till en bakfull tjej säger jag bara. Nu ska jag mysa ner mig under däcket och dö lite.


Jonny boy.

Igår åkte jag och lillebror in till hornstull för att äta middag hos våran fina pappa och hans flickvän. Jag drack vin, skrattade och gick ner till ramblas för ta hem tapasrätter. Alla tapasälskare, ni måste testa deras vitlöksräkor (to die for). Vid niotiden gick lillebror, men blev ersatt av min vän Lisa och några fler glas. Halv elva kramade vi pappa hejdå och gick till marie levau för drinkar med Malin. Senare kom även killarna, lite för berusade och dansade lite. Somnade klockan 4 imorse och nu ska vi åka till enköping.




Proud to be a ginger?

En fredag fylld av slask, rusk och regn. Men det var helt okej ändå, för jag har gjort hallon & chocklad marmelad med Malin hela dagen (billiga julklappar till släkten). Sen drack vi kaffe, glögg och färgade mitt hår som blev lika juligt som nk skyltningen. Jätterött vart det, var ju egentligen menat att det skulle bli brunrött. Så jag får väl färga om det eller bli mobbad resten av månaden. Här är lite trista julbilder också!

// gingergirl
& farmor lär får en hjärtattack när hon ser mitt hår imorgon.



Du kan gömmas i min mun, en människa är inte tung att bära på.

Fortsätter att vara best friend med min snoriga näsa. Men jag köpte en vinröd ramones tshirt igår iallafall, så livet är inte helt åt helvetet. Nu ska jag dricka kaffe, försöka andas och promenera runt sjöarna.


Can I wake you up?

Idag mår jag inte särskillt bra, misstänker att min näsa har slagit rekord i snorproduktion och att mitt huvud bär tio kilo extra tankar. Jag har sovit mesta dels av dagen, men det verkar inte vilja hjälpa. Så ska försöka åka in till stan och köpa lite julklappar istället. Vet inte ens om jag orkar, men är så rastlös.


One week of music.





Världens längsta söndag.

Igår var jag på hemmafest, var väl helt ok.
Och vaddå att man blir snäll av pepparkakor? Jag fick bara ont i magen av 4 st idag?
Jag vill åka till england typ nu också, får ont i hjärtat av att jag har fyra lax i skrivbordslådan.
Skulle liksom kunna packa, dra och få leva livet lite. Men icke. Jag är ekonomsik (hahaha).

Veckan som kommer ger mig ångest. Ta tag i ditt liv, fuck off och köpa julklappar.
Mm. Har även fått världens läskigaste underground finne på ena sidan av min näsa.
Så den ser lite trasig ut, typ som om jag har varit i fight för ena sidan är så svullen.

Näe. Nu säger fightern godnatt och hoppas på att se normal ut imorgon när jag vaknar. (Så onödigt inlägg)


Living for the weekend.

Igår firades vår fina vän Malin eftersom hon fyller tjugoett på tisdag. Det blev världens godaste middag hemma hos henne och sen hade vi bord på oxid i stan. Och ikväll ska vi på inflyttningsfest i bromma.


Bitter sweet.

Igår fick jag otroligt många komplimanger på jobbet, kändes otroligt surt att larma och veta att nu är jag "arbetslös" igen. Jag får ju jobb, men jag vill vara kvar på ett ställe. Ett fast jobb och inte ett vikariat.

Efter jobbet gick jag och såg den nya twilight filmen med två fina vänner, måste säga att jag är lite besviken. Den var ju helt okej, men ingen höjdare. Idag har jag städat, handlat presenter till imorgon och tagit min oskuld på systemet. Helt okej dag för en trött tjej, nu ska jag förbereda lite fajitas till middag.

Slänger upp några onödiga bilder ifrån förra veckan.

RSS 2.0