Nightsky


Det är natt i Sundbyberg och jag kan inte sova. Criminal minds går på tv och utanför fönstret är det en gulaktig måne som lyser vackert. Annars finns det inte så mycket att säga, har en konstig känsla i magen dock. Kan det vara fjärilar?


Ph: jag

Det är bara vi som blundar


Jag stod i fridhemsplan tillsammans med tre fina vänner. Klockan den var två på natten och himlen var sådär sommarmörkblå som den bara är på sommaren. I ena handen hade jag en champange flaska och den andra hade jag en cigarett. Om tio minuter skulle jag vara tvungen att gå ner i tunnelbanan, det visste jag. Du hade tio minuter på dig att råka gå förbi, råka stöta på mig och råka se mig i ögonen. Men du gick aldrig förbi och jag åkte besviket ner i rulltrappan när det var två minuter kvar tills tåget gick.

Efter fem minuter fick jag ett sms, du frågade vad jag gjorde. Hela min värld svängde till, hjärtat slog en vålt och kroppen fick ny livskraft igen. Samtidigt såg min bästa vän alla dessa reaktioner, hon såg direkt på mig att jag fortfarande hade mitt hjärta i din hand. Fast jag har sagt den direkta motsatsen till henne så många gånger, bara för att jag skämdes. Men att jag känner skam för mitt eget hjärta, det är bara fel. Det måste få en ändring och folk måste få veta att det är vi igen. För vi är ingen hemlighet, för alla ser igenom oss. Det är bara vi som blundar.


Let's go surfing


Idag är jag bara otroligt trött, har stått och monterat mina bilder hela dagen till utställningen. Sen så gjorde jag de sista inlämningarna och skickade in dom. Förstår knappt själv att jag är klar med att plugg nu, inga mer läxor eller prov!


Ph:jag

Händer och betong


I helgen har vi från riddarfjärdens foto C kurs utställning på galleri kocks. Dessa bilder blir nog mina utställningsbilder iallafall. Det roliga är att vi får ta hem bilderna sen, inramade och allt. Kommer  bli en snygg samling på väggen!








Ph: jag


Asfaltsfiskar och blöta handleder


Jag luktar förtillfället regn blandat med jord. Men det blev mycket fina bilder, blandannat en ny header som jag är helt kär i. Nu ska jag plugga.


Ph: jag

Blåmärken


Det regnar ute och ja det skulle varit jättemysigt om jag inte var tvungen att gå ut. För jag måste fota, så senare idag kommer det massor av bilder. Nu ska jag försöka laga mitt paraply och ta en kaffe och under tiden på ni titta på mina ben.


ph:jag


Kevlarsjäl


Idag gjorde jag mitt sista skolarbete på iallafall ett bra tag, fattar inte att jag tar studenten om någon vecka. Har iallafall gjort om lite på bloggen, därför texterna ser lite skumma ut. Dom är ju skrivna till den förra designen. Annars händer inte mycket, jag drogar Kent - Kevlarsjäv och imorgon ska jag fota till utställningen.

Känn ingen sorg för mig Sundbyberg


Helgen har varit underbar, verkligen underbar. I lördags skålade jag, pappa och hans flickvän av lägenheten. Vi flyttar nu på fredag och mitt rum är redan tomt. Mitt älskade bajsbruna rum som jag aldrig kommer få se igen.






Fredag


Det blev en fredag vi sent kommer glömma. Jag och min vän jonas hade fixat överaskningsfest för min bästa kompis. Det var stekhett i solen, vi drack glassdrinkar och bål i för stora mängder. Allting var underbart. Norsk fylla på det, massa musik och grillning av hamburgare. En fick åka till akuten och en vän sjönk totalt i mina ögon. Vad är det med folk nu förtiden, alla verkar ha drabbas av något "hejjagärenidiot"syndrom. Usch






Världens finaste bild på min bästa vän och hennes man





Sol


Idag så sket jag i skolan och solade i min älskade solstol istället.
Underbart att få lite färg på min vita hy igen. Nu ska jag iväg för att handla all dricka och mat till grillfesten imorgon.


Första gången


Första gången.
Polkagrisvodka, dans och skratt.
Festlokal och vi såg vem som ramla in i julgranen.
Vi hade något. Men inte än.

Andra gången.
Nationaldagen, sommar och vin.
Första doppet, du vågade inte bada.
Det gjorde jag. Vi böt nummer.
Vi började bli något.

Tredje gången.
Skolavslutning, din parfym och blått linne.
Polisen kom, vi sprang och gömde oss.
Där kysstes vi för första gången.
Vi blev något.

Åttahundratrettioåttionde gången.
Skjortor, spetstrosor och dödskyssar.
Hjärtan slår och slår inte. Eller i otakt.
Tiden går och omvärlden börjar tröttna.
Vi med. Tror jag.


Takfläkten


Det är så hemskt otroligt fint varmt ute. Första dagen jag har behövt sova med takfläkten på tillochmed. Nu ska jag förtränga läxorna och ta en kaffe.

Men jag har samma trasor på och röker samma marlboro


Det finns vissa saker som är det finaste jag vet.  En av dom sakerna är när det bli vår i Sundbyberg. Det finns inget finare. Folket är ute på gatorna, dricker öl i parken och äter glass på seven. Precis som resten av stockholm, men det är extra mysigt i Sundbyberg. Och oftast kommer det någon sånn här låt också Oskar Linnros - Från och med du som självklart blir vårens låt. Alla spelar den och alla känner igen sig i den.
Jag älskar den verkligen. Det här kommer bli sommarens låt.

En kärlekshistoria


Jag ska berätta en historia om när hon träffade han. Och ni kanske tycker det låter konstigt och naivt. Men man vet när allting är rätt, det gör man och det var verkligen han. 

Hon var i sin stad, där hennes hjärta egentligen är fött. Staden där folket lever i sina wayfares på stranden, där cidern smakar öl och inte saft, där skorna som ser ut att kosta tusenlappar men egentligen kostar hundratjugo kronor. I den staden var hon och det syntes på henne. Speciellt på hennes utstrålning, för den var otrolig den här kvällen.

Utanför klubben i rökrutan står hon med en vän, de skålar och pratar på svenska om folket som är runt omkring dom. Det kommer ut ett gäng killar, kanske fem-sju stycken och ställer sig brevid. Hennes blick dras till killen i brunt hår och vit skjorta. Han är mycket kortare än dom andra killarna, men fortfarade längre än henne. Han sneglar lite tillbaka och tittar lite förundrade på henne när hon pratar på sitt underliga språk.
Hon ler. Han ler.

Fem minuter senare står hon och han i en vild diskution om musik. Han berättar om Florence and the machine som han såg förra veckan i london. Hon berättar om att hon såg Biffy Clyro igår och ska se Dizzee Rascal imorgon. De båda bara slänger ut sig band efter band. Alla band har dom gemensamt. Han håller på att utbilda sig till musikjournalist i Porthmouth.
Hon försöker bli konsertfotograf i stockholm.

Efter att ha druckit några cider ska dom alla gå vidare. Hon och hennes svenska kompis. Han och hans fem vänner. Han ska ta med henne ner till ett ställe på stranden, som heter Digital. En av de största klubbarna i hela staden. Hon är inte arton än, utan har ett falsk pass med sig. Han är tjugotvå och håller henne i handen i kön. Han säger att det är lättare att få in henne då. Vakten missade henne den kvällen och hon slank in i röken på dansgolvet utan problem. Det var det största dansgolvet hon någonsin hade sett och det vackraste av allt det var basen till musiken. Han berättar att det kallas drum and bass i det här landet och hon fallar handlöst ut i rytmen tillsammans med honom.

Han bjuder henne på smirnoff och de dansar på scenen tillsammans. Djn den kvällen var från Sverige, style of eye hette han som skapade musikorgasm över dansgolvet. Men tinitus dagen efter. Men då var det fortfarande underbart. Hon och han dansar närmare. Hennes händer runt hans nacke, smirnoff flaskan ställs undan och mitt upp i all dans då möts dom. Hans läppar och hennes läppar. Det blir en blandning av rom, cola och smirnoff, som en barnförbjuden oboyreklam. Ni vet när dom blandar. Det var så det var. Hur underbart som helst iallafall.

Dansen fortsätter och kyssarna likaså. Han säger hela tiden till henne att hon är den vackraste han sett och hon såg att han var ärlig. För när han tittade på henne, var det som att allting i bakgrunden försvann. Blev en stor enda massa av färger. Han frågar om hennes facebook, eftersom hon skulle åka imorgon och han skulle åka tillbaka till sin stad. Han får den. Elin Strömberg skriver hon i hans mobil innan taxin hämtar henne utanför klubben. Hon och han ger varandra en sista kyss, några applåderar och chaffören han är arg. Men det spelade ingen roll. För ingen av dom visste var att det var hon och hans sista kyss.

För han hörde inte av sig. Hon undrade varför och sedan kom hon på: det finns inge ö i alfabetet på engelska. Han skulle aldrig kunna hitta min facebook. Och hon visste bara hans förnamn och stad. Ingen kunde känna sig så dum som hon gjorde när hon kom på det. Hon skulle aldrig få träffa Rich från Porthmouth igen. Men hon fick känna kärlek en natt i hennes stad iallafall och det var det nästan värt.

Lådan


Jag var fotosugen och hade ingeting att fota. Vilket resulterade i att jag gick crazy i min "låda". Jag började samla saker i en ljusblå låda när jag var tio, sen dess har den bara fyllts på med alltifrån gamla dagböcker till festivalband osv. Alla borde ha en sånn låda, kan inte ens  tänka mig hur kul jag kommer ha åt mina dagböcker om tio år. Här kommer ett smakprov!







Ph:jag

Ingen vanlig dag


För idag är det min bästa väns födelsedag, hurra hurra hurra! Så snart kommer tjejerna hit och då ska vi hälla i oss kaffe, äta glass och fira Sinika. Älskar föresten bilden på våra händer som min lillebror tog för tre år sedan.


Söndagsångest


Söndagsångesten har kickat in, den är 903935 gånger värre än vad den brukar vara. Jag lever snart i ett paradis av pappkartonger, allting ska packas, slås in i papper och den 28 maj. Ja då flyttar jag till Södermalm.

Idag måste jag plugga till ett kristendom prov som jag har imorgon. Vill ni veta en hemlis? Jag kan ingeting om kristendom, verkligen inget. Så det lär ju gå jättebra... Aja här kommer lite bilder ifrån i fredags.






Partiklar


Jag vill inte duscha. Då kommer varenda kyss och varenda partikel av min kropp som luktar honom att försvinna. Och det vill jag typ inte.

Skadad kärlek


Persinernerna var lite trasiga i hans ena fönster. Det skapas en solstråle som går rakt över sängen som vi ligger i. Den delade oss på mitten, snett över. Vi hade kysst varandra i timmar och jag låg med huvudet på hans axel. Luktade på hans hals, den luktar min parfyn blandat med hans. Han håller hårt i mig, som om det vore sista morgonen vi skulle vakna såhär. Jag höll lika hårt i honom, om inte hårdare. Borrade in mitt huvud i hans bröst, lyssnade på hjärtat. Ja han lever fortfarande. Det slår lika hårt som förut.

Men plötsligt är det som han vaknade ur kärlekstransen vi har befunnit oss i. Han reste sig upp som om någon hade hotat honom med pistol och lämnade mig i sängen själv. Jag frågade vad det var, men får inget svar. Utan han tog bara på sig skjortan och gick ut ur rummet.

Efter fem minuter tog jag på mig min tshirt och gick ut till honom. Han satt och bytte kanal på tvn. Stannade inte för att se vad som är på kanalerna, utan bara böt. Man såg på honom att han är sur, eller skadad. Kanske lite både och. Satte mig tillslut brevid honom, säger ingenting men jag satte mig brevid iallafall.

Jag satt brevid honom i särket två timmar. Ibland somnade han till och ibland var det jag. Tillslut frågade han mig när jag skulle gå. Nu sa jag och kramade han för att känna doften av oss, för jag visste inte när den skulle komma tillbaka. Eller om den ens skulle det. Sen gick jag och lämnade honom framför tvn. Det kändes inte helt rätt, men han måste också få tänka.

Lycka


Hej jag har fått funktionärsjobb på hultsfred också!!!!!
Festivalsommar här kommer jag.

Det känns fel att säga tidsfördriv.


Klockan är tre och mitt tidsfördriv har precis gått hem.
Att obetydliga kyssar och händer kan kännas så bra för stunden, det är konstigt. Det är skönt att kunna kyssa någon utan att känna att jag offrar mitt eget hjärta. Att jag placerar ut det någonstans på motorvägen och undrar: kommer någon köra över det? Kommer någon krossa mitt hjärta så tårarna rinner och det gör ont i bröstet?

Efter alla kyssar frågade mitt tidsfördriv om jag träffade någon nu. Svaret blev jag vet inte. För jag vet faktist inte. Ena sekunden vill jag satsa hela min kropp och själ på att få honom. Andra sekunden vet jag faktist inte vad jag vill. Är det värt det ens? Han är ju faktist bara en kropp, med ett hjärta som ibland slår för mig. Ibland när det passar.

Lips


Idag gjorde jag mitt engelska prov, skrev mitt svenska  tal och pm. 7 av 14 uppgifter/prov klara, så är iallafall halvvägs. Sedan satt jag och två fina vänner på altanen tillsammans med några koppar kaffe i solen. Mysigt.



ph:jag

Svarar inte


Jag hade dansat tillsammans med mina vänner i timmar. Lite yr var jag också, pågrundav hjärnskakningen. Men jag brydde mig inte. Gick jag sönder, så gjorde jag det. Det spelade ingen roll, för jag visste att jag behövde skratta för att orka med den kommande veckan. Klockan blev ett och jag smsade honom. "Ska vi mötas sen?" och jag fick ett svar, ett positivt. Timmarna kvar på dansgolvet kändes som en oändlighet, även fast det bara var två. Jag vill ha hans läppar, hans doft och hans solbruna kropp nära.

Äntligen var jag hemma, han skulle komma med nästa tåg. Om en halvtimma. Står på ballkongen och röker. Jag ringer honom för att kolla om han är påväg. Han svarar inte. Jag ringer en gång till. Han svarar inte. Jag ringer minst två gånger till. Fortfarande inget svar. Jag ser mig själv i spegelbilden i fönstret. Vad håller jag på med? Jag gör det jag inte borde göra. Ger mitt hjärta till någon som inte svarar. Vad var det som gjorde kärleken till desperation? Jag  ville ångra varenda samtal jag ringt de senaste fem minuterna. Men det gick inte.

Han kom aldrig den här kvällen. Jag fick inte somna i hans armar. Men jag fick iallafall ett positivt svar och ett förlåt klockan sex på morgonen. Men jag ska aldrig ge mig hjärta till honom så fort igen. Aldrig.


världens sötaste bild


ph: we heart it

9 maj


Jag drömmer mardrömmar om hur jag gråter.
Hur mina händer skakar så mycket att jag tappar tekoppen i golvet.
Gammel mormors fina rosa tekopp. I tusen bitar, på ett svart golv.
Mitt hjärta är den rosa tekoppen, som går sönder i mitten av ett stort svart hav. Jag hulkar, får svårt att andas. Varför gick jag på allting igen. Varför lät jag mig bli sårad igen. Igen.

Sedan vaknar jag upp kallsvettig, har tre missade samtal på mobilen.
Från honom. Jag är så rädd för att det ska bli fel den här gången.

*

Det är inte varje morgon jag vaknar och vet att jag kommer få kyssa han.

Skadad hjärna


Jag har fått en hjärnskakning, utan att riktigt veta om det. Har trott att det är pågrund av medecinen jag varit yr, spytt och haft ont i huvudet. Känns ju bra att äntligen veta varför jag har världens störta bula i bakhuvudet och det känns bra att jag inte spräckte skallen när jag föll i tisdags. Är dock lite rädd över att jag inte har något minne det alls.

Morgon


Det ligger ett par svarta spetstrosor och en vit skjorta på det mörkbruna golvet. Det flyger skrattande måsar utanför fönstret, skrattar dem åt oss? Vi som ligger under täcket som är egentligen är förlitet för två. Vi två. Man ser kanske ett naket ben eller kanske en arm. Men du har din ena arm runt mig, som du alltid har. Som jag alltid mår bra av.

Din mamma tittar på tv4 morgon ute i vardagsrummet och det luktar kaffe. Lite bränt kaffe, blandat med lukten av oss. Oss två. Din pappa bläddrar i dagens nyheter i köket, det hör man för det prasslar till lite då och då. Vi tittar på varandra och undrar hur det skulle vara att vakna upp såhär varenda morgon. Skulle det någonsin funka. Skulle allting vara såpass fint som den här morgonen. Eller är det bara en lockande morgon som vill locka oss in i sorgen igen?

Studentskiva


Igår hade min klass skiva, vilket var superkul. Men kanske inte bästa kombinationen med hostmedecin och antibiotika. Så den slutade i lite kaos.  (vet att det har blivit väldigt mycket bilder på senaste)
Men så här såg det ut:












ph:jag

sommar


Belle & Sebastian kommer till popaganda. Jag ryser över hela kroppen och tänker: fyfan vilken bra sommar det här kommer bli. England med mina bästa tjejer, varmt land?, Peace & Love, popaganda och egen lägenhet på söder.

Die baby, die.


Idag har jag: bitit sönder mina egna läpparna på vårdcentralen. Tagit blodprov och svimmat. Skrikit åt idioten som tog det som bad mig att resa mig upp direkt efter. Hämtat ut peneclin. Hostat upp all som går att hosta upp. Gråtit lite eftersom jag kommer må piss på min skiva imorgon. Ha fått konstaterat att jag har akut inflamtion i nedre strupen. Alltså en jävla massa skit.

Såhär såg det ut på den fina skivan igår iallafall.







ph:jag

Ifall jag vill


Allting kan ta slut idag ifall jag vill det. Jag kan dra ut sladden till maskinen som får våran kärlek att andas. Jag kan låta kärleken dö istället för att ligga i koma. Jag kan det om jag vill. Frågan är bara vad jag vill. Är det bäst att ta slut på vårat lidande? Är inte våran kärlek så pass fin att jag ska låta den leva lite till? Fortsättning följer.

Sick of being sick.


Jag gråter för att jag har så hög feber för tillfället. Mår illa, mår skit och min kropp klarar knappt av att ta sig till toaletten. Jag fick ju inte bli sjuk. Imorgon är ju en dag jag sett fram emot i en månad och på tisdag har jag skiva. Fan fan fan. 

Så här såg det ut när april tog slut











ph: jag

RSS 2.0