Brighton 26/7 - 3/8

Igår var jag och såg sista harry potter filmen på bio, den var typ bäst så gå och se den. Idag har jag packat, jagat förvaltaren så jag fick min lön (överlycklig) och fikat med Malin. Så nu tackar jag för mig i en vecka och jag lovar massvis av bilder när jag kommer hem ifrån Brighton. Ha det bra gott folk!

Här är jag och lisa sist vi åkte till brighton.

Run the world

Illamåendet sitter i halsen. Hej bakfylla är det såhär du känns? Det var mycket länge sedan vi sågs och nej vi borde inte göra det här oftare. Hamnade på en hemmafest i bromma igår, körde beerpong, drack vin och lekte dj. Jag ägde dock på beerpong och fick dunkar i ryggen av alla killar där och kände mig som en i grabbgänget haha! Idag ska jag ut och äta med min pappa sen på grillfest, får väl se hur det går.

Happy friday.

Kul att få lönespecen och se att man har fått 28 kr i timmen istället för 112 kr + semesterersättning. Jättekul att det var den lönen jag skulle shoppa för i England. Ännu mer kul att lönansvarig har gått för dagen. Hehe, ja dom kan ju räkna med att jag kommer indampandes på måndag och svär lite! Puss

Öh, några band jag har sett genom åren.

Bob Dylan, The Strokes, Movits!, The Sounds, Journey, Veronica Maggio, Kings of leon, Paolo Nutini, Style of Eye, Rivvaa Starr, 30 seconds to mars, La roux, Jamie T, Biffy Clyro x2, Dizzee Rascal, Iron maiden, Iggy and the stooges, Mumford n sons, Chemical brothers, The Drums, Miike Snow x3, Arctic monkeys x2, Oasis, The last shadow puppets, M.I.A x2, Belle and sebastian, Familjen x3, Oskar linnros, Timo räisinän, Håkan hellström x2, Lykke li x3, Lcd soundsystem, Shout out loads, Teddybears x2, Robyn, Hot chip, The magic numbers, MGMT, Markus krunegård, Florence valentin, Alice cooper, Foo fighters x2, Band of Horses, Dirty pretty things, Queens of the stoneage, The hives, Hammerfall, Imperal state electric, Mando diao, Sahara hotnights, Dinosaur jr, Johnossi x2, My chemical romace, Chemical brothers, The corals, The teenagers, Parken, Ceasars, The twang, Little man tate, The Vaccines x2 & Oh no oh my (jaja lite töntigt, men jag vill ha alla namn sparade)

Saknar dock:
The Verve
Florence and the machince
The Cure
Thåström
Kasabian
The View
The Kooks (fast dom ska jag se i brighton när dom spelar på hemmaplan någongång).
Sen kan jag dö lycklig.


Jag läser Kajsa grytts bok och dricker kaffe.


ph:jag

Porslinshy och blåa ögon.


ph:jag

-

Hej jag trixar massor med bloggen just nu, så det lär se lite crappy ut tills jag är klar!

Jag har en ny kategori i bloggen också, små bitar ur mitt liv heter den. Vilket kommer bli en samling historier ifrån mitt liv som har format mig till den jag är idag. Hoppas ni kommer tycka om det.

1. Skytteholmsparken i sitt essé.

Valborgsmässoafton och jag gick i sjunde klass. Det var året då jag slängde alla mina naturfärgade prasselbyxor och köpte illrosa minikjolar istället. Mina vänner böts ut lika ofta som jag köpte nya stringtrosor på lindex och skämdes av skam i kassan när butiksbiträdet blippade dom minimala två för tre trosorna med nalle puh på. Men vid det här tidpunkten umgicks jag mycket med en tjej som vi kallar för Em.

Em hade brunt lockigt hår och piercing i naveln. Hon började röka redan för två år sedan, alltså i slutet på femman och hon var allmänt populär. En nykomling i skolan som hoppade in i min paralellklass. Hon skulle ta mig under sina vingar och lära mig livet. Det coola livet som skapade mig ett namn i skolan. Men Em var egentligen väldigt trasig och skar sig i handlederna för att få uppmärksamhet i skolan. Ibland viftade hon med dom nya ärren för att folk skulle se. De flesta blundade bara för det, men jag såg att hon behövde hjälp. Så jag hjälpte henne och hon gjorde mig cool. Ett bra byte när man var 13 år.

Vi hade planerat inför valborgsmässoafton i veckor. Den stora supardagen för alla fjortisar och det pirrade i magen när jag tänkte på att jag skulle få dricka för första gången på riktigt. Jag, em och två tjejer till åkte till Kista galleria för att hämta sprit. Jag och em fick fem päroncider 7.0 var, de andra två köpte en flaska gin. Allting var glasklart inför kvällen, min familj skulle på middag så vi skulle börja hemma hos mig för att sedan åka till skytteholmsparken och dricka upp resten där. Vi skulle bli fulla på riktigt.

Skytteholmsparken i sitt essé. Fulla trettonåringar som tjuvröker i ett hav av andra tonåringar och barnfamiljer. Jag har cidern i tröjärmen och springer hand i hand med Em uppför backen där vi ska placera oss i väntan på att familjerna ska gå hem och att cidern ska kicka in. Alla halsar ur ginflaskan förutom jag. Jag undrade hur vuxna kunde dricka något så äckligt, det smakade ju granbarr. Men jag blir lite full ändå. Dock inte som Em och en annan tjej. Dom ligger i gräset och skrattar så högt att jag blir avundsjuk. Jag kanske skulle ha tvingat i mig lite gin ändå. Jag kanske gör det sen, men först måste jag kissa så jag släpar med den sista tjejen in bakom några buskar. Hon berättar om Samme som går i hennes klass, att hon är lite kär i honom, så vi fnissar, kissar och ramlar tillbaka till dom andra som nu inte längre var själva.

Brevid Em sitter en äldre kille, turk och försöker pussa henne på munnen. Hon ryggar tillbaka men tydligen inte tillräckligt för att han ska fatta. Den andra tjejen syns inte längre, utan jag ser bara skuggor av några killar bakom ett träd. Magkänslan kickar in, fast cidern kämpar emot. Det här känns inte rätt. Jag drar i Ems arm och ber killen lugna sig. Han skrattar och jag ber den andra tjejen sitta med Em som numera knappt kan stå upp själv. Ginflaskan ligger tom på marken och skratten ekar ifrån träden. Jag går närmare utan att synnas, killarna som skrattar är äldre. Säkert 20+. Jag ser tjejen på marken, omedveten om att dom står runt henne. Omedveten om att en kille tar på hennes bröst. Paniken i min kropp gick inte att beskriva, vad skulle jag göra. Jag ringde Ems mamma som bor två minuter bort, skriker på killarna som hånar mig med sina skratt tills jag säger att jag ringer polisen. Dom slutade röra henne, men stannade kvar och sa att hon var villig. Men hon var inte villig, hon var medvetslös.

Ems mamma kom i nattlinne och mjukisbyxor. Lättnaden. Dom äldre killarna sprang nerför backen och polisen kom fem minuter senare. Em och den medvetslösa tjejen fick skjuss av polisen till mariapol. Ems mamma grät när hon kramade mig hejdå. Hon sa att jag hade räddat oss. Hon skickade tre sms dagen efter och ringde två gånger. Hon var tacksam, något så innerligt och det gjorde mig glad. För min mamma var bara arg för att vi hade druckigt. Eller det var de hon skrek på mig när jag kom hem, men jag tror bara att hon var rädd. Rädd för att det kunde varit jag som hamnade på mariapol. Rädd för att killarna kanske skulle hunnit mer än vad dom hann. Föräldrar brukar vara så, att dom skäller på en av rädsla. Men det gör inget nu i efterhand.

En vecka senare var Em evigt tacksam för det jag gjorde. Den andra tjejen däremot hatade mig, hon tyckte att jag förstörde kvällen men jag tror inte att hon förstod att hon hade blivit våldtagen om jag inte hade ringt polisen och Ems mamma. Det jag vill säga med min första berättelse är att magkänslan är det värdefullaste du har. Om du inte vet vad du ska göra, så använd den mer än både hjärtat och hjärnan!


Maskerade nätter någonstans i solna.

Lisa var indisk gudinna i världens finaste långklänning.

Sinika var alien med monsterlånga ögonfransar.

En liten gruppbild på några glada vänner.

Man var ju tvungen att gå in för sin roll på bilderna.

Jag skulle vara en docka men dom flesta trodde jag var madmen eller oskuld haha.





ph:jag

Bucky Done Gone!

Jag har kommit in i en Kajsa Grytt period, eller mer tant strul. Så jag svängde förbi bibloteket (vuxenpoäng) och lånade hem hennes nya bok idag. Fick även med mig svinalängorna, så nu har jag lite att läsa om regnet fortsätter.

Lyssnar också väldigt mycket på: Kajsa Grytt & Thåström - Bara vi står ut.


Idioti.

Idag fick vi besked ifrån tingsrätten angående våran gamla lägenhet. Mammas x vann för att han har större nytta av den eftersom han har ett sketet kontor och en bärgningsbil där. Hur kan ett kontor och en bil väga mer än två hemmaboende barn som min mamma har. Det är sånt här som får än att undra vad det är för värld vi lever i. Fyfan.


Who needs the morning, and the joy it brings, not I.

Idag ska jag köpa en engångskamera som vi ska ha med oss till Brighton. Jag kommer inte orka släpa runt på min älskling nikon d60, så tänkte att engångskamera plus min lilla digitalkamera blir nog ett bra alternativ istället.

Saker jag längtar efter: Minisystembolaget som indierna har på samma gata som min faster bo på. Pascha och deras fem kronors shottar. Pav tav och deras iskalla magners i plastmuggar för 3 pund. När min farbror frågar på bred dialekt om jag vill ha tea and yoghurt (man äter alltid yoghurt efter te hemma hos dom och man dricker te fyra gånger om dagen). När min faster som egentligen inte röker tvingar mig att gå ut i trädgården och röka med henne. Att ramla in i en taxi bil och få skjuss ända till dörren men man betalar bara 70 kronor för resan. 


Ph:jag


Sketna tårar 00.00 i Sundbyberg.

Att springa ut igenom porten och hålla för ansiktet när man går förbi en gammal vän på gatan. Jag vill inte hälsa, jag vill inte visa mig olycklig och jag vill inte be om hjälp. Sätter mig på en bänk vid kyrkogården och kedjeröker. Sommarhimlen börjar mörkna, men gatlyckorna håller mig sällskap tillsammans med mina tårar. Fumlar med mobilen, skickar iväg ett sms till min bästa vän. Kan du träffa mig? Jag måste träffa någon. Andas.

Efter en tjugo minuters promenad möter jag henne vid sundbybergs simhall. Nu är himlen mörkblå. Jag bryter ihop i hennes armar som om jag inte har sett henne på tio år. En välbehövd kram och jag börjar berätta så gott det går imellan hulkningarna. Hon dömer inte, utan hon lyssnar bara och svarar när det behövs. Tio cigaretter senare har tårarna sluta rinna och kroppen har lugnat ner sig. Stoltheten av att jag kan ropa på hjälp utan att skämmas och stoltheten över den bästa vän som sitter brevid mig på stentrappan. Det är tack vare sånna som henne man överlever, alla borde ha en bästa vän som henne. Bästa vänner räddar en alltid oavsätt hur trasig man en är.

Det finns ingeting att göra förutom att blunda.



ph:jag

Changing the rain

The Horrors nya album som heter Skying är helt fucking jävla underbart. Finns inte på spotify men ladda ner det!

Fan för rättvisa i hjärtat.

Jag sippar på ett trasigt hjärta i ett såkallat vinglas som egentligen är ett plastglas. Han tittar på mig och skrattar lite extra när jag säger något som är typsikt mig. Tex. att mitt dj namn i england borde vara moses för att väcka uppmärksamhet mot religösa människor fast jag egentligen menar älgar på engelska (nej jag ska inte bli dj btw).  Men nu till saken att i magen borde fjärilarna i vanliga fall flyga fort som fan, men det gör dom inte. Min hjärna frågar sin käraste ovän hjärtat om något är fel och hjärtat skakar på huvudet. Inget är fel, utan det är bara inte rätt.

I våras var det rätt ju, när jag knäppte hans skjortärmar och somnade till hans sms tidigt på söndagsmorgonen. Medans nu när jag har chansen och är helt fri, ja då känns det ingenting alls. Fyfan för att det ska kännas rätt.


PS. jag åker till england om två och halv vecka. jag är så lycklig över det.

Bombay Bicycle club - Shuffle

Jag kan inte bestämma mig om jag ska åka hem imorgon eller på lördag. Det är ju så förfärligt fint att vara här uppe, men längtar hem till min egen säng. Tänk er själva en vecka i ett tält och nu en vecka med mina snarkande släktingar. Det kryper lite i kroppen på mig, men det är väl så det ska vara när man är en asfaltsblomma. Ikväll ska jag lära mig köra våran nya båt, undra hur det ska gå (jag kan inte köra båt i vanliga fall). Lyssna på rubriken btw!!

Såhär fint var det igår när vi åkte hem med båten.

Fiskerehab på storsjön.

Lillebror fick en fet gammelgädda med vårtor på.

Lillebror dricker även aldeless för mycket läsk (vår pappa jobbar på coca cola)

Jag fick en gös, notera att handskarna var något för stora.

Lite brygga bara.

Gävle.

Det är mulet i gävle, men jag ligger utomhus och läser ändå. Den tysta världen runt om mig får mig att bli mer lugn än jag varit på ett bra tag, vilket är skönt. Samtidigt vet jag också att om några dagar kommer jag drabbas av stockholmssaknad och sätta mig på bussen för att åka hem. Men medans läser jag böcker, fiskar och luktar på rosenbuskarna som farmor har aldeless för många av. Mmmmmm. Jag behövde verkligen det här.


Festivalbränna och tiotusen fina minnen rikare.

Nu är jag tillbaka i den såkallade verkligheten efter en vecka på peace n love festivalen. Jag har blivit brun som ett as, upptäckt att skånska människor är fina, sett sjukt mycket bra band live (the strokes dreggel), ätit thaimat för 50 kr för många gånger och tröttnat totalt på vin,cider&öl. Allt har varit jättebra, men fyfan vad trött jag är nu så mellanlandade i gävle på landet för lite rehab ett par dagar. Här finns liksom bara en säng och fyra tvkanaler.

Här är lite bilder, uppdaterar mer imorgon. puss



RSS 2.0