The rain makes me calm


Det var flera månader sedan jag hörde regn.
Har suttit hela eftermiddagen och tittat på dropparna som har tävling på fönsterutan. Det var nästan som om gud (som inte  finns) gav den svenska befolkningen hopp om att snön ska smälta och våren kommer att komma.
Inte nu kanske, men den kommer iallafall inom någon månad.

Nu ska jag fortsätta ligga i sängen och lyssna på regnet.

Fucking lovely Jamie T


Jag har precis upplevt en konsertorgsam, tack vare denna man och hans band.
De gjorde debaser till england för två timmar och jag har aldrig sett svenskar dansat så mycket. De fick lära sig hur man går på konsert på riktigt. Under sista låten som var Sticks n' stones fick vem som ville dansa på scenen med Jamie, alla var där. Alla dansade, högtalare föll omkull och folk var lika glada ändå. Efter att ha stått längst fram en timme fick jag en tequila shot av basisten under en låt och hem med mig fick jag en svettig handduk. Allting var felfritt, varenda låt var klockren och de spelade som det var deras sista spelning. Bästa låt måste nog ha varit The man's machine eller Sheila. Till alla ni som missade, ni missade verkligen.


Ph: jag

Friday I'm in love


Har spenderat fem av nattens sex sovtimmar med att plugga. Engelska c är ett helvete, 166 glosor och ungefär 70 A4papper som jag ska kunna idag klockan tolv. Plus en snygg redovisning på det. Är inte särskillt pigg nu, men ska dricka lite kaffe och ta mig iväg till skolan ändå. Sen är det sportlov och ikväll befinner jag min på debaser för att se Jamie T!


Ph: weheartit

Långt bort


Jag älskar de dagarna skolan börjar efter tolv, då ser det ut såhär för mig (och thåström på hög volym):





Ph: jag

The lovecats


Idag skulle kunna vara den perfekta sista vinterdagen. Solsken, snö och kyla. Kan ju alltid hoppas på att imorgonbitti när stockholm vaknar till liv blir vi överaskade av vårlukt och fågelkvitter. Men det lär inte hända. Här får ni min Thåströmlista som får mig att tänka på sommarkvällar med cigaretter&vin. Eller så kan ni lyssna på The Cure.


ph. jag


I just love you more


Den otroligt söta Kate Nash har kommit ut med en ny låt: I just love you more. Fastnade direkt, mycket råare än hennes sockersöta låtar som var på förra skivan. Men fortfarande inte för rått för hennes stil. Gilla!!


Försöker övertala mig själv


Sl ber folk stanna hemma imorgon.
Frågan är då ska jag chansa åka till skolan och mötas av lappen (som troligtivis) kommer hänga på klassrumsdörren: Lektion iställd för mp3c. Eller ligga hemma med lite skolkångest, i en varm gosig säng och äta kall lasange. Tror knappast jag kommer vara den enda som ligger hemma iaf.


Just like heaven


Igår mådde jag verkligen piss, satt och kedjerökte hela dan fast jag bara fick ont i huvudet av det. Men efter lite om och men följde jag med på överasknings förfesten och hamnade på ace. Hade faktist otroligt kul igår, träffade en kille jag inte sett på månader och dansade tills mina fötter gjorde så ont att jag inte kunde dansa mer. Här är en bild från igår.


Slide away


Ettans busshållplats. Fridhemsplan. Snöstorm. Fyra på morgonen. Vi. Som vi var förut. Han kysste mig mer än alla gånger vi kysst varandra under två år. Jag kan inte säga att jag inte tycker om det. Jag tycker om att dras tillbaka till tiden då jag kunde offra det mesta bara för att få låta fingrarna leka över hans bruna rygg. Ibland är det skönt att gå tillbaka i tiden bara för en natt. För jag vet att när jag sätter mig på bussen morgonen efter är allt som vanligt igen. Då hörs vi inte på några månader. Glömmer bort varandra igen. För att sedan ses och gå hand i hand tillbaka i tiden för en natt. Det kanske låter idiotiskt, men isåfall är det fin idioti.

4125858316_77b0f50ee3_large
Ph weheartit

Betty


Har varit ute och fotat bästa hunden betty. Blev nöjd med bilderna och utgång ikväll. Finns seriöst inte en bättre hund i hela världen.








Någon


Vill träffa någon som hatar semlor lika mycket som jag. Någon som har gurkan under osten på mackan för att den inte ska ramla av. Någon som dricker fem liter vatten om dagen. Någon som dricker kaffe och röker med fina läppar. Någon som kan stå på tå i duschen tillsammans med mig. Någon som älskar steniga stränder. Någon som gillar engelsk cider. Någon som dansar bäst till indie musik. Någon som har svarta jeans. Någon med rött eller brunt hår. Någon med hatt. Någon som borstar tänderna med barntandborstar för dom är mycket mjukare. Någon som spelar gitarr. Någon med skinnjacka. Någon som får kudden att lukta någon fast någon gick för två timmar sedan. Någon som gillar te. Någon som är kittlig på ryggen.

Om ni känner någon som stämmer in på min någon, då kan ni väl ge mig en hint.

Ens första kärlek


Jag var fjorton år och hade blont ruffsigt hår.
Han var fjorton år och hade ruffsigt rödbrunt hår.

Vi höll handen då vi gick på det långa rullbandet i tcentralen. Det var söndag men alla verkade ha lika bråttom som de vore en måndagmorgon. När rullbandet tog slut, var det dags att säga hejdå. Han höll armarna runt mig och jag mina runt han. Sedan kom kyssen, den finaste kyssen hitills i mitt liv. Även fast jag blundade kände jag hur folk tittade irreterat på oss, vissa struntade i att vi stod där och gick in i oss. Men vi fortsatte kyssas som om vi aldrig skulle ses igen. Tillslut släppte han mig och sa pictures of you i mitt öra. Han syftade på hans favorit låt med the cure.


Jag krattar löven kring mitt hjärtas grav


Om det ändå hade varit vår, då hade jag suttit med mina fina vänner i parken och kedjerökt till den här låten. Den här låten gjorde så jag överlevde förra sommaren, då jag jobbade nio av mina tio sommarlovs veckor. Kristian Anttila - Västra frölunda.


You are dreaming


Ångest.
Mamma undrar varför jag inte går till skolan.
Jag kan inte säga att jag sitter hemma och gråter.
Att jag har en sånn där dag då tårarna rinner för ingeting. En dag då cigaretterna smakar olycklig kärlek och kaffet dålig vänskap. Det gör ont i mig dom här dagarna, känns som tusen rakblad i sängen men jag orkar ändå inte resa mig upp för att kroppen är för utmattad.

Hoppas det blir en bättre dag imorgon.

Puss


Det är alla hjärtans dag. Jag luktar gammal hårspray, rök och en viss kille. Spenderade mestadels av tiden på festen igår, i hans knä och pratade. Ibland höll vi handen och en gång pussades vi. Jag kände mig som femton år igen med fjärilar i magen och för ung att gå med honom hem. Men jag är ju inte femton, men det var skönt att vara det för en natt. För det är inte ofta det händer, att man känner sig sådär.

Men nackdelen är att när man tänker på det som hände igår och tänker på vilken dag det faktist är idag. Då känner man sig lite ensam.


Calm down dearest


Idag blev jag glad, köpte billjetter till Jamie T den 26 februari. Alltså om två veckor ser jag den underbara mannen live på debaser, plus att en vecka efter det ser jag La roux på berns. Musik gör livet lite lättare.

Jamie T - Emily's heart


dance


Jag vill ha helg + hittade den här fina bilden på weheartit.


Nothing


Jag har lite ont i hjärtat fast jag egentligen inte borde ha det.
Men det känns bra att ha någon att tänka på innan man somnar igen.
Däremot skulle det kännas bättre om han låg brevid mig.

Han såg


En artonsårs fest i november, faktist mig egen.
Alla hade sett fram emot festen som varit planerad sen sommarkvällarna i augusti. Alla hade den där känslan i magen, festfjärilar i magen som jag brukar kalla det och det var därför det slutade som det gjorde. Alla drack, drack enorma mängder. Jag var knappt full, stod på dansgolvet och tittade på mina vänner. De betedde sig som en flock apor och det var inte lika kul när jag inte var med i flocken. Saker gick sönder och åt helvete. Vid två tiden förstördes hela festen, jag bröt ihop. För mycket ansvar. För mycket kaos. Ville inte att någon skulle se. Gick ut ifrån lokalen och trodde att ingen skulle märka. Ingen märkte heller, att jag gick gråtandes ut själv på min egen fest.

När jag går på den regninga asfalten utanför hör jag fotsteg bakom mig. Någon hade sett. Vem? En vän, han tröstade mig och på något sett såg han rakt igenom mig. Han såg att jag inte mådde särskillt bra och det var inte tårarna han såg. Han såg att jag var trasig på insidan. Det var läskigt, för mina bästa vänner märkte det inte ens. Men han såg. Det betyder ganska mycket. Såhär i efterhand så betyder det iallafall.

Romance is boring

Dansade i höga klackar till imperiet - du ska va president igår. Skrek texten så högt jag bara kunde och tänkte på min pappa som såg thåström live på annexet samtidigt som jag dansade på ace. Det var en fin kväll igår, den slutade rätt fint också. En vän till mig, som har sett mig gråta, brutit ihop osv. var här när jag somnade. Han är fin.


Ph: Los Campesinos! coverart på nya albumet

Winter winds


Mumford & Sons - winter winds, är det finaste jag har upplevt på länge.


Förseglad mun


Jag sitter och fingrar på mina nya örhängen, ett par guldduvor.
Duvor står väl för frihet om jag minns rätt. Jag känner ingen frihet just nu. Fast jag egentligen är hur fri som helst så känner jag mig fången.

När vi var i england sov jag och min bästa kompis på två madrasser i vardagsrummet. Hon sov och jag låg vaken. Jag och mina sömnproblem började tänka sådär farligt mycket. Det började rinna tårar nerför kinden som snart skulle samla sig i en stor pöl på kudden. Jag började tänka på alla utbrott jag har fått senaste tiden, alla gånger jag har börjat gråta från ingenstans. Till och med på min egen artonårsfest sprang jag iväg gråtandes. Två gånger. Då slog det mig att det händer för jag håller för mycket inne, att jag inte pratar om mina problem.

Jag alltså låg gråtandes brevid min bästa vän och klarade inte ens av och väcka henne för att få prata. Hon visste ingenting, hon kunde inte gissa att jag mår så dåligt som jag gör. Hon kan inte veta om jag inte berättar. Jag kan inte bli bättre om jag inte berättar. Problemet är att jag inte kan berätta.

Remedy


Förbandet spelade på scen.
I det blåa ljuset längst fram stod jag med en stor rosett i håret.
Det luktade rök, svett och musik. Han som sjöng i bandet pekar på mig och sjunger sedan refrängen om olycklig kärlek. Jag ler mot honom och höjer glaset. Han ler tillbaks under resten av spelningen. Jag kände basen i hela kroppen, det var sånt här som fick mig att glömma allting hemma där borta. Visst kanske det bara var för en halv timme, men det var skönt.


Ph jag

The winter winds litter london with lonely hearts


Har haft ett par fina dagar i ett finare land nu. Här kommer lite foton.









RSS 2.0