15

Jag vill vara 15 igen. 
Dricka importerad vodka i temuggar och kunna leva på lyckan efter en kyss i veckor. Varför är det inte så enkelt längre?

Alkohol

Jag sitter i soffan och tittar på han som står vid baren.
Det är han som jag inte vet något bra om. Han som har gett min familj blåmärken och ångest. Både psykiskt och fysiskt. Han har varit nykter nu sedan november, eller det är vad som sägs iallafall.

Jag sitter i soffan och tittar på han som står vid baren.
Han skulle ha funnits där för mig genom hela min uppväxt, han ska ha varit en av mina närmsta släktningar. Men jag ser på honom som en främling. Jag ser hans blick när han ser alla flaskor i baren. Hans gamla förtärda ansikte får ett annat uttryck och ögonen lyser som han sett gud.

Jag sitter i soffan och blir äcklad. Ställer min drink på bordet och går.

Vem ger bort sitt eget hjärta


Mitt hjärta åkte på semester idag.

Jag vinkade hejdå till det när jag satte plastpåsen med hjärtat i taxin. Det satt en lapp på påsen "Skicka mig till värmen, jag tar inte mycket plats på planet". Taxichafören tittade undrande på mig då jag tryckte ner femhundralappen i handen på honom.  Det kan ha varit tårarna som rann nerför kinderna, som gjorde han fundersam. Men vem skulle inte gråta då man skickade iväg sitt hjärta pågrund av att man vill slippa känslorna.

Hjärtat satt i baksätet, tittade ut igenom fönstret på mig och tänkte "vem skickar iväg sitt eget hjärta?". Då vände jag mig om och gick.

Idag mår jag bättre


En tjej på jobbet lät mig prata ut om mitt kluvna hjärta. Fast jag stod där och förberedde mat åt cancersjuka patienter så visste jag att hon faktist brydde sig om hur jag mådde. Det var skönt att berätta för någon som inte känner honom heller, vilket alla mina kompisar gör. Sen så gjorde hon en inbakad fläta i mitt hår. En halvtimme på jobbet gjorde min dag.
Tack främmande kollega.


.

Jag har en klump i magen.
Känner mig så patetiskt, för jag brukar inte vara såhär.
Jag brukade vara stark. Snälla ge tillbaks mitt gamla jag.


Jag ser dig överallt.


Jag gick på kullerstenarna i Sundbyberg idag påväg hem.
Det värkte i fötterna efter åtta timmars jobb och jag orkade knappt lyssna på den vän som pratade i telefonen. Låter istället blicken vandra över uteserveringen på andra sidan gatan. Jag ser ett bekant ansikte och blinkar några gånger för att försäkra mig om att jag inte ser i syne. Blinkningarna var onödiga för mitt hjärta besvarade frågan. Det var han.

Min kropp var förstenad, jag stod still på andra sidan gatan och tittade på han. Han tittade tillbaka, med vänliga ögon. Det gjorde ont i mig, för han var så fin.

Som Kristian Anttila skulle säga:
Jag krattar löven runt mitt hjärtas grav.


Plussar noll med noll


Jag sitter i skräddarställning och gråter.
Tårarna rinner ner ifrån kinderna, vissa fortsätter nerför halsen andra droppar ner på benen. Varför jag gråter vet jag inte. Kanske är oron inför kommande lördagen då jag ska stirra han som förstört min familj i ögonen. Kanske för att mitt hjärta är påväg att läkas, vilket betyder att han försvinner ur mitt liv. Det är mycket just nu och det är tufft.

Och vem är du att mig fördöma?


Jag och min bäste vän satt vid vattnet tillsammans med 90 procent av sveriges mygg. Vi drack öl och skrattade åt hur lyckliga samt olyckliga vi var. Min nya kärlek messade lite då och då. Han saknade mig och jag log faktist varje gång mobilen vibrerade på bordet. Min bästa vän tittade på mig och sa: Du går vidare, det är bra.

Jag går vidare. Förstår ni? Snart är jag fri.


Midsommar


Som liten sprang jag omkring på ängen med blommor inbakade i mitt hår. De vuxna tittade på den blonda ängeln i vit klänning som log så att de rosiga kinderna var som stora bollar. Jag plockade blommor och la under kudden, önskade att jag skulle få en kram av någon pojke i klassen efter sommarlovet. Efter middagen så spelade alltid min morfars mamma låten drömmen om elin på gitarr så jag började gråta. Jag skämdes varje år hon sjöng den. Sedan somnade man till de vuxnas alkoliserade skratt.

Nu sminkar man sig, klär upp sig och skålar med det vuxna i takt till alla snapsvisor. De vuxna tittar på än och säger hur stor jag blivit. Jag plockar inte längre blommor ihopp om en kram efter sommaren, utan försöker istället få min sommarkärlek med till våran tomt. Min morfars mamma är för svag för att spela drömmen om elin och om hon skulle spela den skulle jag gråtit för det var fint. Inte pågrund av skam.

Det finns inget bättre än midsommar på landet och iår får jag inte åka med ut. För det är en ny generation av barnsänglar som springer på tomten.
Det finns inte plats för mig längre.


05.45

05.45, en lördag morgon och ingen har sovit på ett dygn.
Jag och mitt försök till ny kärlek ligger i en förliten säng. Mina ögonlock är stängda och leendet på läpparna är finns där för jag vet att han tittar på mig. Hans andedräkt luktar rödvin och min cigaretter, alltså inget man tycker luktar speciellt gott nu i efterhand men den morgonen var det fint. Jag måste behålla det här.


Därför måste jag lämna det gamla bakom mig nu. Nu.


My heart is beating my mind up


Jag vill fly ifrån kärleken. Nu.
Men jag får vänta till den 12 augusti.
Hur ska jag överleva?


Likgiltig


Klockan var två och jag stod ensam på parkeringsdäck i regnet.
Mest för att känna något i huvudtaget. Under hela kvällen var jag som en uppfixad zombie. Det blev inte bättre när jag såg honom på tunnelbanan heller. Två gånger, på två dagar.

Förut när jag ville se honom såg jag han aldrig. Nu är det tvärtom.
Hans blickar betyder mer än någonsin, att han är i närheten känns mer än någonsin, känslorna tar mer på mig än någonsin. Hur går man vidare?
Ja. Svaret på den frågan är inte att stå ensam i regnet och gråta i en halvtimme iallafall. Man blev bara sjuk av det.


Something


Jag är så svag i kroppen idag. Hjärtats oändliga bråk med hjärnan vägrar sluta. Skulle egentligen bara vilja ligga hemma under täcket, med öppet fönster och lukta på regnet. Men jag vet ju, att jag inte kan det. Kroppen är inte stabil nog att gå igenom alla känslor, därför förtränger jag dom lite till och går ut ikväll. Glömmer dom. Gömmer dom.

Kärleksspöke


Det var världens lyckligaste tjej som gick ut ur ytterdörren igår kväll.
Hon fick ljudet ifrån klackarna att låta som musik i folks öron.
Hennes leende  var stort och man såg hur hon älskade livet med blicken.

Leendet försvann, benen blev svaga och skakiga när hon såg honom.
Han stod vid hennes busshållplats och pratade med kompisen som hon skulle möta. Tusen frågor i huvudet "Vad gör han här, varför stirrar han sådär, det har precis gått ett år idag sedan vi kysstes första gången är det ödet, vad gör han här". Han såg precis lika dan ut som för ett år sen, bara lite äldre drag i ansikte. Ögonen visade den där nyfikna blicken hon upptäckt var charmigt för ett år sedan. Det sved i hjärtat i dom 5 minuterna hon stod där. Men hur skulle han veta att det sved? Hur skulle han förstå, när det var hon som slutat höra av sig. Han förstod inte.

Hon fortsatte ha kul den kvällen, men glömde aldrig honom. Han gick några meter bakom henne när hon gick. Han satt några säten fram på tunnelbanan. Han låg brevid henne i sängen då hon låg i famnen med sitt försök till ny kärlek. Han stoppade henne från att gå vidare, omedvetet.

Nicest thing


All I know is that you're so nice.
You're the nicest thing I've seen.
I wish that we could give it a go.
See if we could be something.

I wish I was your favourite girl.
I wish you thought I was the reason you are in the world.
I wish my smile was your favourite kind of smile.
I wish the way that I dressed was your favourite kind of style.
I wish you couldn't figure me out.
But you'd always wanna know what I was about.

I wish you'd hold my hand when I was upset.
I wish you'd never forget the look on my face when we first met.
I wish you had a favourite beauty spot.
That you loved secretly because it was on a hidden bit that nobody else could see.  Basically, I wish that you loved me.

I wish that you needed me.
I wish that you knew when I said two sugars actually I meant three.
I wish that without me your heart would break.
Yeah I wish that without me you'd be spending the rest of your nights awake.
I wish that without me you couldn't eat.
Yeah I wish I was the last thing on your mind before you went to sleep.

Look all I know is that you're the nicest thing I've ever seen.
And I wish we could see if we could be something.
Yeah I wish we could see if we could be something.

Hatar att jag älskar dig.


Jag har träffat en ny kärlek. En som jag faktist tror kan få mina ögon att le på riktigt igen. Det enda som är problemet är att min gamla kärlek finns kvar överallt. På bussen, utanför mitt hus, på berget, i parken och även i mitt hjärta. Kanske inte lika mycket som förut, men han finns där.

Han vet att jag är på väg att gå vidare. Annars skulle jag inte drömt om honom tre av sju nätter förra veckan. Jag lider varje timme på helgerna då jag vill ringa honom, det är en vana. Han är inte bara en kille, han är en vana som nu har blivit ett kärleksspöke. Jag vet att han lider också, att han saknar våra samtal och våra sms. Tro mig jag vill verkligen att det ska bli vi, men de kommer det inte. Så jag går vidare för min egen skull och jag ber inte för mycket. Ber bara att du låter mig gå.

It just hit me we can't go back

Nästa vecka är det ett år sedan jag fick känslor för honom.
Jag ska berätta våran historia, för den är faktist våran.

Det var skolavslutning i luften, alla var fulla, glada och man såg hoppet om en fin sommar i ögonen på alla. Du satt brevid min bästa killkompis och vi började prata. Vi drack, skrattade och jag lutade huvudet mot din axel för att känna doften av dig lite bättre. Efter någon timme kom polisen. Alla sprang åt olika håll, du tog min väska och jag sprang efter. Vi kastade oss ner i vassen samtidigt som vi skrattade så högt att polisen kunde vetat att vi var där på nolltid.
Fast det gjorde dom inte.

Jag hamnade över dig, hade händerna innanför din tröja och lät fingertopparna beundra musklerna på din mage. Ge mig en puss sa jag.
Det gjorde du. Ge mig en till. Det gjorde du också. Sedan var vi för upptagna av varandra för att ens tänka tanken på att gå tillbaka.

Efter någon timme när det blev för kallt bestämde vi oss för att gå. Du höll om mig hela vägen uppför backen. Vi stannade och kysstes på en bänk då och då. Polisbilen åkte förbi en gång och de bara log. De tittade på oss som om vi var den mest romantiska filmen de sett på länge. Vi var romatik. Vi var kärlek. Och framför allt var vi lyckliga den kvällen.


RSS 2.0