You got it all... wrong.

Arbetsinterljuvn igår gick asbra, så förhoppningsvis har jag ett heltids jobb inom en snar framtid. Idag snöar det och man blir ju lite ledsen. Men skit samma, för ikväll blir det taco middag hos mig sen ska vi till debaser och se the hives. Gratis är så jävla gott. Plus så får jag ju flirta lite med min bartender.

Janie Jones.

Lyssnar på min Friday afternoon lista. Här!


09.12

Hembakat surdegsbröd, jordgubbar och te.


Life.

Slutade innan lunch idag, åkte och åt lunch med Malin. Drack latte i något som luktade sommarregn, för att sedan hitta två svarta fina klänningar på hm. Kvällsfika på ballkongen, tjejsnack och nybakta vanlijbullar.
Imorgon är jag ledig och ska på interljuv vid lunch. Sen åker jag nog in till farmor, tror hon behöver det.


Sleigh Bells - Rill Rill


Tussilagos.

Promenerar i gruset och ser årets första tussilagos.
Sådana jag plockade som barn och hade i världens minsta tre centimeters vaser på köksbordet. Men oavsätt hur små blommorna var, så luktade hela köket tussilagos. Idag gick jag lycklig till skolan, ett samtal senare på rasten och då var jag inte särskilt lycklig längre. Jag står i valet och kvalet. Tussilagos eller inte. Jag måste ta tag i mitt liv innan jag växer fast i marken. Andas in våren, ta tag i problemen och överlev.

Resten kommer av sig själv.

Dandelions.

Studiebesök, våfflor och en tripp till frissan. Nu kan jag mera borsta ut mitt hår igen (hårborsten gick seriöst av igår). Promenerade lite, köpte hårfärg som ska i imorgon, sen är jag som ny igen. Ska försöka ta mig till in till farmor också, tror hon behöver lite kärlek. Och på lördag är det gratisspelning m The Hives!


..

Han säger att jag är fin. Och han inte känner mig, men att han kan satsa sin högra hand på att jag är fin. Inte då bara på utsidan. Sånt gör mig lycklig, även fast jag nog inte kommer att få känslor för honom. Hm..

Annars fortsätter livet på som vanligt med skolan och för många paket pall mall blå.
Och jag vet att bloggen inte är så rolig nu, men jag kommer tillbaka ordentligt snart.


-

Sov 12 timmar inatt, vaknade utav roliga sms ifrån bartendern och gjorde en ordentlig lördags frukost. Sedan åkte jag till sumpan, mötte malin, gick på systemet och tog en kaffe i vårsolen. Det finns inget härligare än sumpan på våren. Nu har jag precis ätit middag och ska bege mig iväg på drinkkväll tillsammans med tjejerna.


Samarkanda.

Fick ett sms av en killkompis: vart har du tagit vägen någonstans?

Han vet inte vad som har hänt, men jag insåg att jag aldrig har varit så isolerad inombords som den här veckan. Men jag antar att man behöver gå in i sig själv lite och bara prata med sina närmsta när sånt här händer. Jag börjar iallafall återgå till mitt normala jag och känner inte den där klumpen i magen av sorg. Imorgon åker jag in till familjen igen, säger hejdå till min faster som måste åka tillbaka till england eftersom begravningen inte är förens den 10e. Sen ska jag dricka vin med mina tjejer och bara andas.

Inga måsten denna helg, utan bara fokusera på våren och de närmaste.


+

Jag har slutat gråta nu och istället känns det bara tomt. Igår råkade vi duka fram åtta tallrikar, fast vi bara numera är sju personer. Det gjorde ont. Sedan lyssnade vi på farfars gamla jazz låtar och pratade om vad prästen ska säga på begravningen. Det är riktigt jobbigt att gå upp på morgonen. Men tomheten blir hjärtlig ibland, som när jag tittar ner på ringen som jag bär på min högra hand. Det är min farmors förlovningsring, som farfar gav henne när hon fyllde arton år. Och jag vet hur fint han tyckte det var att jag fick ärva den i studentpresent och sen dess har jag haft den på mig varje dag. Jag lär nog aldrig ta av mig den heller.

Älskade farfar. Jag hoppas du dricker whiskey och lever fint i jazzhimlen.


Vila i frid <3



Livet...

Livet känns hårt och jag antar att man måste ta sig igenom sånt här. Imorgon ska vi träffas hela familjen hemma hos farmor. Jag lär gråta i mängder, men jag gör det hellre med mina närmaste än ensam i ett instängd rum. Mina vänner får mig att le lite, även fast det känns som om jag ska gå sönder inombords. Det är en känsla av sorg och tomhet blandat med lättnaden av att jag har de finaste människorna runt om mig.

Såhär såg det iallafall ut på St: Patriksday, en glad dag som följdes utav en hemsk dag.


.

Bombay Bicycle Club till hultsfred. Underbart.

12.43

Idag dog min farfar. Tio minuter innan min pappa och farmor skulle åkt till sjukhuset. Tio minuter senare ringde min faster och farbror för att säga att de bokat om biljetterna till sverige, så dem kommer inatt.
Men ingen utav oss hann ta farväl av honom innan han slutade andas. Och jag undrar hur många tårar mina tårkanaler egentligen kan rymma, för jag kan inte sluta gråta. Hur kan min älskade farfar bara vara borta?


Oi

Ännu en utvilad lördagmorgon och idag är det faktiskt St: patriksday (irlands nationaldag). Så jag ska möta mina finaste vänner på Southside, äta godaste hamburgetallriken och dricka strongbow tills livet blir underbart. Känner verkligen att jag behöver lite brittiskt energi och alkohol efter den här veckan.

Här kan ni lyssna på våren, Joel Alme - A tender trap.


Otur.

Otursveckan fortsätter. Idag råkade jag blandannat ta sönder min mammas data. Men men ska inte sprida min otur till er, så kolla på det här underbara klippet istället. Vill ha hennes röst och tatueringar.


Bad day.

Vilken pissig jävla skitdag jag har haft. Notera att jag sov samtidigt som jag åt min frukost imorse och att jag vaknade med de svullnaste ögonlocken jag någonsin haft. Kaffet rann ut i väskan, åt min lunch ljummen, spillde över hela klänningen osv.osv.osv. Ja, jag ville gråta när jag kom hem. Men det gjorde jag inte.

Tycker det räcker med alla tusen tårar som föll igår. Då jag var och hälsade på min älskade farmor efter hon hade varit hos farfar på sjukhuset. Vi möttes i tantolunden för att långsamt hem och farmor berättade att läkaren hade sagt att han var i den sista fasen nu. Den fasen då man inte har ont längre, då det inte behövs några droger alls. Han kommer somna in snart, väldigt snart. Farmor grät och jag tröstade fastän jag var lika ledsen själv, men jag höll tårarna kvar inne. Kanske för att inte göra henne mer ledsen och kanske för att jag inte kan förstå att han ska dö snart. Dem har levt tillsammans i snart sextio år och på några veckor har allting bara raserats. Men som jag sa till farmor, hellre sjuttiotre friska år och ett bra slut än tio sjuka år extra. För han har ju levt ett helt otroligt liv. Men jag kan fortfarande inte riktigt förstå döden.

Men det antar jag att man aldrig kommer att göra. Även fast jag grät otroligt mycket igår, när jag kom hem så kan jag inte tänka mig hur ont det kommer göra när han väl går bort. Och att se hela min familj gå i sorg.
Medans kan jag bara försöka fortsätta leva och stötta min fina farmor som orkar med allt det här.


Jonny boy.

Dansade bort hjärnan, flirtade med min bartender som gav mig hälfen rom i colan och skrattade åt pojkar i hängselbyxor. Mår faktiskt rätt bra idag och nu ska jag promenera till mina vänner som fikar i solen.

Han vill ses idag och jag kan inte bestämma mig, men han har något speciellt i sig. Förutom rom och cola.


I predict a riot...

Vaknade utvilad denna lördag, utan bakisångest eller blåmärken. Skönt att sova 12 timmar, gå upp och göra lunch för att sedan långpromenera i 10 plusgrader. Lyckan i det. Ikväll kommer tjejerna hit, sen ska vi ut och dansa. Och bartendern smsar otroligt underhållande saker redan nu, haha. Hur ska denna kväll sluta?!


100 kr.


Fick med mig en vinröd mockajacka hem ifrån stadsmissionen. Lovely.


Noorgard!

Hallå. Miles Kane, Noel Gallagher och The Vaccines till hultan. Dör lite och snart får det inte komma fler band för jag kommer inte hinna se alla haha. Det kommer bli så grymt jävla fett! Bara så ni vet, hehe.

The Cure, Mumford & Sons (igen <3), The kooks, The xx, Stone roses, M89, Justice, KASABIAN, Noah and the whale, Marina and the diamons, The gaslight athem och nu The vaccines plus Miles kane.


Solskens barn.

Jag går ju den där kundservice utbildningen, därav det sämsta bloggandet i världshistorian. De flesta i "klassen" är minst 20 år äldre än mig så jag hänger mest med en enda unga tjejen. Men hon är kul, så tack
gud för den! Vi ska införa kavajfredag och After school (hur länge sen var inte det?). Underbart. Annars njuter jag av solen och att jag har återfått mitt vår humör lite. Nu blir det kaffe i solsken på ballkongen.


.


Ångesten imorse.

Läste gårdagens sms och tittade på den halv fulla captain morgan flaskan.
Tänker på vurpan jag la i västra skogen och tittade på min blåslagna spetsrumpa.
Note to myself: drick aldrig igen när du är sjuk.

Ångesten nu.
Att jag seriöst vill titta på det okända klockan 8. Vad händer med mig?
Har inte kunnat äta idag, bara druckit yoggi och dött under täcket.
Är ledsen för jag inte åkte till farmor idag, men ska köpa blommor och åka dit i veckan.
Flinar däremot lite åt att bartendern var påväg att ta en taxi till mig kl 4 imorse efter jobbet.


Live fast, die young, bad girls do it well.

Solen skiner om dagarna, jag är sjuk men går ut ändå och ikväll ska jag på hemmafest. Vad ska man göra liksom. Dö eller rom & cola är väl frågan. Vi hörs imorgon efter släktmiddag och bakiskalas på södermalm.



.

Du jag vet en hemlighet
Det finns en stjärna man får ta ner
Det finns en stjärna som är din
Och vill du veta en sak till
När skeppen lägger ut från land
Och du ska långt långt bort nånstans
Ta den alltid med i din hand
Ta den alltid med överallt
Jag önskar dig allt vackert för du är
Det bästa som jag vet

Vad jag önskar att du får
Allt det där som du vill åt
Jag önskar seglen tar dig med
Till en oupptäckt planet
Ingenting av det här
Ingenting av det där
Jag önskar dig allt vackert för du är

Det bästa som jag vet (x5)

Följ med fjärilar och fåglar som du ser
Kasta allting som du inte vill ha med
När vägen går isär och floden blir ett hav
Låt din stjärna visa vilken väg du ska



Thåström - En stjärna som är din


Vänskap och frukost.

Imorse när jag vaknade mådde jag skit. Täpp i hela huvudet, lock för öronen och hostade sönder lungorna. Då får jag ett sms av Malin. Hon vill komma förbi även fast jag är sjuk. Visst tänker jag, lite sällskap liksom om hon överlever bacillerna. Så har hon med sig en påse med färska jordgubbar, mango, honungsmelon och några passionsfrukter. Ibland glömmer man bort hur fina vänner man har, men gud vad varm i hjärtat man kan bli av vänskap och lite underbart god frukost. Även fast man snorar sönder och tänker att livet är totalt skit.



Thåström i kontrast från i söndags. Rätt ballt.


RSS 2.0