Dry my eyes.


Jag låg på den sidan av sängen med nytvättade lakan. Jag tvättade alla sängkläder förutom en randig kudde på den sidan. Det var den kudden som luktade honom, den fick vara kvar ifall att det skulle komma jobbiga nätter.

Det var på den kudden och på den sidan av sängen som jag begravde mig i hans famn i fredags. Hans somnade med ena handen i mitt hår och den andra intrasslad i min. Innan jag också somnade så låg jag på hans bröst och funderade. Hur ska vi kunna överleva varandra?

Dylan.


Om en vecka åker jag till England igen. Och imorgon ska jag på en arbetsinterljuv.

Du borde förstå.



ph:jag

Popaganda


Igår hade vi lite tjejmiddag hos mig med vin och belle and sebastian på repeat, sedan försvann vi mot skanstull för att gå på festivalen. Efter alltihoppa hamnade jag på kvarnen med fina vänner och goda drinkar. Sen fick jag åka bil hem och pussas hela natten.

Familjen var först ut att se och dom var lika bra som vanligt. Dans dans dans och sjunga med till när planeterna stannar och snurrar i min skalle. Men jag gillar däremot inte tjejen som är med och sjunger i två låtar, vet inte varför men hon wailar för mycket. Däremot gillade jag Markus Krunegård överaskningen!

Belle and Sebastian var det dags för sen och framför scenen stod en tårögd tjej med världens största leende på läpparna. Det var jag. Dom är så fina och om jag kunde vara kär i ett band så skulle det vara dom. En besvikelse dock var att dem inte spelade min favoritlåt, men men dom var lika underbara ändå.

Robyn avslutade det hela med dans och det var tufft. Lika tufft som jag trodde att det skulle vara. Men jag gillar inte hennes gamla låtar. Blä.



Idag var det dags igen och jag begav mig dit rätt sent, men i tid för att se Shout out Loads som var lika fina som på wayoutwest. Och kanske lite bättre. Sen satt vi och lyssnade på The magic numbers och ja dom är ännu finare. Tillsist var det Hot chip och dom var grymma. Ännu mer dans dans dans.

Min första kärlekshistoria


Jag var fjorton år, dum i huvudet och trodde jag visste allt om världen. Men världen bestod mest av good charlotte och playahead. Mizzbubbel, Kramiiz och slutligen Elaajn var mina ascoola användarnamn. Ja ni förstår grejen, jag var fjortis precis som alla andra någongång i sina liv har varit. Mer eller mindre iallafall.

En kväll framför datorn klickade jag in på snyggast.nu om ni kommer ihåg den sidan? Idag skulle jag nog hellre skjuta mig själv i benet istället för att gå in på den där chatten, men så tänkte inte jag fjorton år och bäst i världen. Och som vanligt blev man överöst av äckliga frågor av någon cool_kille20 och trettio andra användare. Men det var en person som frågade vad jag gillade för musik. Efter fem minuter hade han min msn och efter trettio pratade vi i telefon.

Han var fjorton år, rödhårig och älskade att spela gitarr. Vi pratade i telefon med varandra varje dag i säkert tre månader. I telefonen spelade han gitarr, jag läste fina låttexter och ja mitt hjärta slog för första gången i mitt liv lite snabbare.

Vi träffades efter fyra månader i tcentralen, blåa linjen. I tunnelbanan satt en reklam för förlovningsringar och han frågade mig vilken jag tyckte var finast. Jag pekade och han tog min hand. Första gången jag höll handen med någon offentligt på blåa linjen. Första killen som jag tog hem inför familjen.

Vi kröp ihop i min nittio centimeters säng och tittade på taxidriver. Eller nej vi tittade inte alls, vi kysstes hela filmen. Ända tills eftertexterna tog slut. Jag kysste honom även fast han hade tandställning, vilket mina vänner hade berättat värsta mardrömhistorierna om. Att de skulle vara så äckligt och smaka som en diskbänk. Men det var de finaste kyssar som jag någonsin har upplevt.



Det jag vill säga med min första kärlekshistoria är att kärlek har inga regler. Jag hittade liksom min första kärlek på snyggast.nu och vi ses fortfarande idag. Kanske en gång om året råkar vi träffa på varandra och då båda blir som två nykära fjortonåringar igen. Det finns ingen som kan ta ifrån mig vissa känslor som jag har för honom och han säger detsamma om mig.

Vi är egentligen perfekta för varandra, verkligen perfekta. Men just nu passar vi inte in i varandras liv. Och som vi sa en kväll för ett tag sedan att om fem-tio år om vi fortfarande är singlar, då ska vi träffas och försöka. För jag tror att man är för ung för att träffa sitt livskärlek när man är fjorton år, men jag vet att han skulle kunna vara den kärleken.



Ingen vill vet vart du köpt din tröja


Idag gjorde jag pannkakor med färska hallon och socker. Efter det mötte jag upp tjejerna och hämtade ut festivalbandet inför helgen och drack alldeless för mycket kaffe. Sedan hittade jag min nya höstkärlek, tröjan som är på bilden.


Ph:jag

Puss


Klockan är snart tolv och jag storstädar runt i lägenheten. Grannarna blir väl toksura på mig, men det struntar jag i. Det var länge sedan jag tog tag i tvätten så det passade bra, därav den otroligt "fina" trosbilden nedanför. Annars hoppas jag snart får ett sms med fina ord och så längtar jag självklart till popaganda.




ph:jag

Så sant, så sant.


Min bästa vän såhär för ett tag sen "Du har alltid fokuserat på att överleva dag för dag som kommit. Nu när du inte behöver bo bland problemen så får du tid att tänka över allt som har hänt och det är oftast då det gör som ondast"

Måndags trista foton





Ph: jag

.

Det här är spotify listan om oss. Varenda punkt är en låt i samma ordning som på listan. Musik säger mer än tusen ord. 

  1. Varje gång jag inser att du alltid kommer finnas i mitt liv. På något sätt.
  2. Varje gång jag vaknar och har drömt om dig, då känns det såhär.
  3. Första gången du sårade mig, grät jag på en bänk till den här. I tre timmar.
  4. När jag mådde som sämst i våras, var det här låten som fick mig att tänka på dig.
  5. Det kommer ta år för mig att släppa dig för någon annan. Som Joel Alme sjunger ”Hand in hand you’re mine, but you’ll leave a finger waiting”.
  6. När jag sprang hem till dig i ösregnet, sen ställde du dig på balkongen i regnet för att du skulle vara lika regnblöt som mig.  
  7. Som den här låten låter, lät vår första sommar tillsammans. Den var underbar.
  8. Om all kärlek till dig var en låt, då skulle det vara den här.
  9. Du är lika bränd som mig och det är därför jag stannar kvar hos dig.
  10. Den beskriver oss så bra, ibland. Bara ibland.
  11. Vi sjöng den i vintras på mitt hallgolv och drack svart kaffe med sump i.
  12. När jag åkte till England och jag var livrädd för att du skulle glömma mig.
  13. Förrförra våren då jag gav dig en till chans, av alla chanser.
  14. Första låten jag hörde när jag insåg att jag var kär.
  15. Jag lyssnade bara på den här (två månader) när jag bestämde mig för att glömma dig.
  16. Vi skrek den tillsammans när du tog studenten.
  17. Ja den är bara vi.
  18. Den här med. Vissa meningar sitter som berg i mitt hjärta.
  19. Det här var vi när vi var som finast.
  20. Det här var jag när jag grät som mest.
  21. Det här är vi båda när vi dör i varandras armar. På låtsas.
  22. Den här låten betyder att jag är i England och du är kvar här.
  23. Du hatar Håkan, men du sjunger på honom när jag inte ser.
  24. Den här somnade jag i dina armar till hela vintern. I mitt huvud.
  25. Det här är bara jag.
  26. När jag är arg på dig, så är det här sanningen.
  27. Den här beskriver oss bättre än allt annat.
  28. Det här är din favoritlåt.

En låt.


Kom, kom igen jag har inget annat och vi ska sluta när planeterna stannat. Jag lovar och svär det blir bra.

Du stack ett hål i min kevlarsjäl.


I ett himmelblått rum på södermalm höll han om mig mer än någonsin. Han ögon sa att de älskade mig och hans läppar. Ja, de gjorde samma sak. Vi somnade som två ihoptrasslade hjärtan och vaknade likadant. Detta var i tisdags.

Igår hälsade han inte ens på mig. Han bara tittade. Jag tittade tillbaka och han såg besvikelsen i mina ögon. Det gör ont, att han inte vågar.

Tack


Jag ligger i hans famn och skrattar åt honom när han försöker bita mig i näsan. Han smakar whiskey fast jag vet att han hatar det och det får mig att skratta ännu mer. Han skrattar åt mina blåmärken på benen, det ser ut som jag har blivit överkörd.

Mitt i allt skrattande börjar det rinna tårar nerför mina kinder. Först trodde jag att det var glädjetårar, men det gick snabbt över till en svag ångestattack. Han håller om mig ännu mer och jag vill bara försvinna ner i lakanen. Bli osynlig och låta mitt riktiga skratt stanna kvar som ett eko i rummet. Men han fortsätter hålla om mig, även när han ser hur jag är. Han håller kvar mig på jorden.

Utan honom skulle jag nog inte klara mig just nu. För han frågar inte. Han bara vet. Och det är skönt, för jag orkar inte berätta.


Kaos


Jag låg med fingrarna och ritade osynligt på hans rygg. Hade en ovanlig diskussion med hans leverfläckar och de markanta ryggkotorna. Han vänder sig om och vi trasslar ihop alla kropsdelar vi har. En vackert kaos av ben, fingrar, armar och rosa läppar.

Nu har han gått och jag ligger ensam kvar i sängen som bara luktar oss.

Foton från wayout














You can't live your life this way.


Klockan är åtta på morgonen. Väckarklockan som vi ställde för att han skulle jobba tjuter. Hans andetag nuddar min nacke på det finaste sätt som finns. Om jag skulle säga luftkyssar, skulle ni förstå då? Jag vet att han borde gå upp, men jag vill inte väcka honom. Jag vill bara andas i takt med honom tills lungorna inte orkar mer.

 

Det var länge sedan jag kunde kalla mig kär i någon. Det var länge sedan jag vågade kalla mig kär i honom, för det har jag inte vågat på två år. För vår kärlek var så mycket finare när vi var nykära och idag är vi bara vi. Inget mer än det.


Men att kärlek gör ont det vet vi alla. Jag har legat på hans bröst och velat fråga honom vad han vill men inte gjort det. Jag njuter så mycket hellre av hans andetag och kyssar över hela kroppen. För det är ju då det är fint. Om jag frågar kanske jag inte får rätt svar, då kanske jag dör av kärleken. För den chansen finns ju. Att få så ont i hjärtat att jag bara vill sjunka ner och dö igen. Jag vet inte. Jag vill så gärna. Men jag vet inte.

Men han är en av de få personerna som ser på mig att jag mår dåligt. Mina ögon dom dör ut ibland i brist på livsglädje och det kan hända när som helst. Det spelar ingen roll om det är när vi pratar, kysser varandra eller har sex. Ibland kan jag bara försvinna iväg eller vakna upp gråtandes i sömnen. Jag kan däremot inte göra något åt det, för när jag slappnar av rasar muren av alla förträngda känslor. Man kan inte längre styra tårar, leenden eller kroppen. Jag vet att han har sett de, men inte vågat säga något. Inte ens en gång när jag började gråta när jag låg på hans bröst.

 

Men han vet att jag är skadad, men knappast varför. Jag vet att han är skadad, men inte varför heller. Vi är ett psykiskt stört par som kysser varandra till döds.


Wayoutwest


Oskar Linnros spelade på torsdagen, fast det var inte på festivalen utan på göteborgskalaset. Så jag befann mig där och sjöng tillsammans med götes alla fjortisar, trist. Men han var lika bra som man tror och framkallar någon patriotkänsla hos mig eftersom han sjunger om Sundbyberg hela tiden. Älskar hans cover på 17 år och får den verkligen att fastna i hjärtat. Kanske för han sjunger om hallonbergen -95, eller bara för att han är grym.



Teddybears spelade både på onsdagen och torsdagen, först på göteborgskalaset och sedan på stayoutwest. Första spelningen var riktigt bra, även fast det spöregnade så jag trodde vi skulle regna bort. Men istället dansade vi med vinflaskor i regnet och skrek med i varenda låt. På klubben däremot körde dom typ reaggeton dj set, inte lika kul.



Miike Snow har jag ju sett förut i England och dom var faktist inte lika bra här i Sverige. Men jag tror det beror på att svenska publiken är  världens sämsta publik. Vad hände med dansa och hoppa? Men dom var väldigt bra annars, körde en eller två nya låtar och fick igång hela festivalområdet när animal började.



M.I.A. var som trott väldigt trevligt att se live, att ha sett paperplanes live är liksom något som stod på min innanjagdör-lista. Och nu har jag det. Annars var det mycket elektro från henne och de låtarna som hon sjöng mycket på förstördes lite eftersom mickarna på den här scenen var lägre. Dumt.


The Drums som jag nyligen har började lyssnat riktigt effektivt på var jättebra faktist. Men man märkte att dom inte var särskilt kända bland publiken, men det gjorde inte mig något för jag dansade och sjöng med. Trummisen måste ju varit det sötaste man sett på längre också. Hehe.


Mumford & Sons som var favoriter under hela festivalen var så sjukt sjukt sjukt bra live. Alltså känslan och hans röst är otrolig. Sen var dom de enda bandet som skämtade lite med publiken och så, de flesta andra var ju stenseriösa. Men alltså jag måste se dom i england, i london och få skrika med låttexterna i någon som är lika galen i dom som jag. Jag måste.



Håkan hellström, jag tog min håkanoskuld i göteborg och det är fan rätt coolt. Första gången jag sett han live och absolut inte sista för det var underbart. Men han körde alla snabba låtar som, ramlar, känn ingen sorg för mig göteborg osv i början och på slutet ville man ju bara så och gråta. Men det var ju meningen att han skulle spela skivan rakt igenom, men han körde en ny låt. Som jag faktist gillade väldigt mycket. Men det finaste var att publiken blev ett instrument under spelningen, vi lalalade och han sjöng texten utan något instrument igång på scen. Det var ballt, jävligt ballt.


Sen fanns det några som jag inte fick någon bild på, ex Lykke li. Fina fina lykke li, som hade helt paj hals under hela spelningen. Men som hon sa om iggy pop kan fortsätta sjunga utan röst så kan hon också göra det och det gjorde hon. Även fast den försvann lite då och då. Sen fick publiken önska och då blev det possibility. Sen var det Chemical brothers också som var helt sjukt, basen i högtalarna stryde mitt hjärta för en  timme eller två.

Jag är hemma igen.


Göteborg.
Inte min grej, inte min stad. Men jag tyckte om att spendera nätterna på dess gator och torg, men mest bara för att komma bort från mig själv. Ner åkte jag i varje fall i måndags, har sovit hos en kompis farmor under hela veckan och sett alldeless för många fina band. (Minirecession kommer)

Jag har varit på stadens finaste klubb, där det seriöst såg ut som en harem. Det var stora vita sängar som man satt i och kristallkronor i taket. En öl kostade en förmögenhet. Där såg vi Teddybears. Och Joel Kinnaman (han från Johan falk. Snyggast. Ja). Dagen efter såg vi honom igen, på en hiphopspelning på området.

Göteborg. Inte min stad och det dröjer nog tills jag kommer tillbaks.

Another indie disco sound


Fredag igen och ikväll blir det full fart (fast jag inte borde det eftersom jag börjar 09.00 på sonpishere imorgon). Jag ska till hellströms och äta tacobuffé med mina fina vänner, sen så ska vi till sommar som vanligt och dansa. Är på otroligt bra humör idag, så det blev min älskade röd prickiga klänning. Lär iallafall inte skriva förens på söndag, då kanske jag berättar lite om typ iron maiden mm.

 

Andetag i nacken är det finaste som finns.


Han finns för nära mig just nu. Sådär nära som gör mig helt slut i huvudet. Vi kysser varandra med förstora leenden som framkallar helt misslyckade kyssar, men som är fina ändå. Sen somnar  jag på hans bröst och när jag vaknar igen så är det av hans andetag i nacken. Vi håller handen på väg till bussen och småtjaffsar nyvaket med varandra när någon går för sakta.

I ett normalt fall skulle dessa små tillfällerna tyda på ett förhållande. Men det är inte ens  något jag vågar tänka på, för såhär har det varit mellan oss särket trettiogånger under tre år. Och det har alltid slutat med att någon har fått sitt hjärta lite trasigt, sen pratar vi inte på någon månad och sen är vi tillbaka på ruta ett.

Jag orkar inte ens tänka på vad jag ska göra. För det är när jag har tänkt som det tidigare har gått åt helvete. Så nu slutar jag med det igen och njuter av andetag i nacken.

Skrattar du.


Livet lever vidare och ikväll kommer lite fina människor hit på vinkväll.

På lördag jobbar jag på sonisphere och kommer se band som typ iron maiden och alice cooper. Ballt. På söndag kommer min fina faster&farbror från england på besök. På måndag morgon bilar vi ner till göteborg för att leva livet där nere. Längtar helt galet till wayoutwest. Typ hej massor av finfina band och vänner.


Love.


Jag tittar på vårat favoritprogram, på en kudde som luktar mer honom än mig. Det är konstigt att den fortfarande luktar honom, för det var säkert två månader sedan han låg brevid mig på den. Jag trodde aldrig att en doft kunde stanna så länge på en kudde, men tydligen gör den det. Iallafall om det är en doft av någon som betyder.

Ögon säger mer än ord.



ph:jag

Söndagsfoton


Hade tråkigt,  började fota och det slutade med fina bilder. (btw så är jag inte naken, det ska bara se ut så.)





Ph: jag



RSS 2.0